Скорботні віча пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися в Рівному і Луцьку

Скорботні віча пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися в Рівному і Луцьку

31.03.14 11:09 0 808
Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшановують у волинських містах, де триває жалоба. У кожному з обласних та районних центрів відбулися скорботні віча, у церквах та на могилах відслужені панахиди. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, понад тисячу лучан молилися за Україну на Театральному майдані міста і пройшли хресною ходою від Свято-Троїцького кафедрального собору до меморіалу Слави, де похований один із Героїв – Василь Мойсей.

У Рівному молебень за загиблими провели священики християнських конфесій. Колона рівнян пройшла ходою до пам’ятника Загиблим за Україну. Учасники віча зачитали звернення патріарха Філарета до українців щодо загрози окупації і підтримали звернення одного з рівнян, який закликав священиків Московського патріархату привселюдно заявити, що вони підтримують Українську державу.

Сороковини за Небесною Сотню співпали з 9-денною панахидою за вбитим міліціонерами одного з лідерів «Правого сектору», рівнянином Олександром Музичком. його соратники встановили стелу на місці його загибелі в селі Бармаки.

Поминальній службі у Луцьку передувало віче «Стоп зраді!», скликане з ініціативи учасників «Правого сектору», Автомайдану, Самооборони Майдану та «Громадського сектору». Виступаючі висловлювали незадоволення повільним розслідуванням убивств на Майдані та кадровою політикою уряду.

Водночас на віче у Луцьку волиняни затвердили кандидатури членів Люстраційного комітету Волині, кандидатури яких земляки обговорювали минулого тижня на громадських слуханнях у Палаці культури.

Увечері в Рівному та Луцьку триватимуть поминальні заходи, серед яких – акція «Запали свічку».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Донеччині автобус з ...

КОМЕНТАРІ