Незвичайну екскурсію для підлітків правоохоронці організували у Житомирі

Незвичайну екскурсію для підлітків правоохоронці організували у Житомирі

31.03.14 10:03 0 722
Під час весняних канікул працівники сектору кримінальної міліції в справах дітей Житомирського МВ УМВС запросили старшокласників та першокурсників міських училищ до… виправної установи. Таку екскурсію міліціонери влаштували, порадившись з батьками хлопців і дівчат, щоб застерегти останніх від нерозважливих вчинків.

- Ініціатива щодо такого превентивного заходу йшла від батьків підлітків, - розповів начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Лупащенко. – На їх думку ця екскурсія має допомогти утримати дітей від необдуманих дій. Ми пішли назустріч та зважилися на такий своєрідний експеримент.

Працівники пенітенціарної служби погодилися допомогти міліціонерам. Відтак одного дня поблизу прохідної до слідчого ізолятора Житомирської установи виконання покарань з’явилися незвичні відвідувачі.

Працівники закладу розповіли підліткам про свою щоденну роботу, розклад дня в установі, особливості побуту тощо. Враження у підлітків від побаченого були сильними.

- Раніше я думав, що якщо б потрапив у тюрму, то вийшов би звідти «крутим», -зауважив 15-річний Микола, - Мене б усі поважали та боялися. Тепер точно знаю, що сюди краще взагалі не потрапляти.

По завершенню екскурсії хлопці та дівчата зізналися, що докорінно переглянули свої переконання та за жодних обставин не вчинятимуть протиправних дій.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ