Прем’єр Туреччини проголошує свою перемогу в місцевих виборах

Прем’єр Туреччини проголошує свою перемогу в місцевих виборах

31.03.14 21:10 0 805
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про перемогу своєї правоцентристської помірковано ісламістської Партії справедливості і розвитку в місцевих виборах, що відбулися в неділю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи у столиці Анкарі з балкону партійного будинку перед тисячами прихильників, він заявив, що тепер «зруйнує лігво» своїх супротивників, які звинувачували його владу в корупції, і «вони за це заплатять».

Реджеп Тайїп Ердоган виступає перед прихильниками напередодні виборів, Стамбул, 23 березня 2014 року За опитуваннями на виході з дільниць, Ердоганова партія здобуває пересічно 44–46 відсотків голосів, а головна опозиційна лівоцентристська світська Республіканська народна партія – 23–28 відсотків.

Зокрема, як виглядає, представники партії Ердогана йдуть до перемоги у виборах мерів столиці Анкари і найбільшого міста Стамбула.

Місцеві вибори розглядають як перевірку впливовості Партії справедливості і розвитку, яка останнім часом потерпіла внаслідок низки скандалів із викриттями причетності її чільних членів і представників уряду до корупції і боротьбою уряду Ердогана з його критиками, зокрема, шляхом блокування таких інтернет-сервісів, як Twitter і YouTube.

Ердоган, який перебуває при владі в Туреччині вже 11 років, як вважають, або претендуватиме на посаду президента на виборах у серпні, або ж домагатиметься зміни партійних правил, щоб отримати право вчетверте очолити уряд у разі перемоги в парламентських виборах наступного року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ