Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ознайомився з ходом посівної кампанії у Луцькому районі

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ознайомився з ходом посівної кампанії у Луцькому районі

01.04.14 17:16 0 743
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ознайомився з ходом посівної кампанії у Луцькому районі. Зокрема, він побував у СТзОВ «Романів», де нині активно сіють цукрові буряки, а також оглянув тваринницьку ферму.

Керівник агропідприємства Віталій Заремба розповів Григорію Пустовіту про діяльність свого господарства, а також показав поля, де нині активно працює сучасна потужна техніка: трактори підживлюють ґрунт, а сівалки сіють цукровий буряк та ярі культури.

«Наше підприємство обробляє близько 3000 га землі: більше як 600 га зайнято під люцерну та багаторічні трави, злакові та кукурудзу. На 800 гектарах вирощуємо злакові культури та ще 140-150 га задіяно під зернову кукурудзу. Цьогоріч також засіваємо 130 га цукровим буряком. У господарстві утримуємо 1600 голів великої рогатої худоби», - розповів Віталій Заремба.

Окрім успішного ведення господарства, підприємство «Романів» інвестує кошти у будівництво та модернізацію соціальних об’єктів, що знаходяться на території Романівської сільської ради Луцького району.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт відзначив роботу підприємства, при цьому наголосивши, що «спільні зусилля досвідченого керівника та працьовитих людей завжди дають хороші результати».

«У селі Романів - доглянуті поля та охайні обійстя. Це говорить про те, що люди тут – справжні господарі, які самотужки освоюють і впроваджують передові агропромислові технології європейського рівня», - зазначив Григорій Пустовіт.

У СТзОВ «Романів» працює 180 людей, середня заробітна плата яких торік сягнула 2215 грн.

Довідково: на Волині озимих на зерно під урожай 2014 року всіма категоріями господарств посіяно 166 тис. га, з них: 131 тис. га озимої пшениці; 31,4 тис. га озимого жита; 3,5 тис. га озимого ячменю. Крім того, озимого ріпаку посіяли на площі 24 тис. га.

Ярими культурами заплановано засіяти 287 тис. га, технічними культурами – 49 тис. га, картоплею та овочами понад 80 тис. га.

Аграрії приступили до посіву цукрових буряків. На їх засіяно на 5 тис. га або 25% від намірів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ