Керівництво Світового банку підтвердило готовність співпрацювати з Волинською областю та надати фінансову допомогу на модернізацію медичного обслуговування населення краю

Керівництво Світового банку підтвердило готовність співпрацювати з Волинською областю та надати фінансову допомогу на модернізацію медичного обслуговування населення краю

01.04.14 10:37 0 689
Проект Світового банку втілюватиметься на теренах Волинської області упродовж 2014-2017 років.

Нагадаємо: наш регіон став одним із переможців у конкурсі проектів вдосконалення медичної галузі краю і загалом у медицину передбачається інвестування 30 млн дол США при умові співфінансування 10% з місцевих бюджетів. Нещодавно керівництво Світового банку окремим листом ще раз підтвердило готовність співпрацювати з Волинською областю та надати фінансову допомогу на модернізацію медичного обслуговування населення краю. Про це на сьогоднішній оперативній нараді голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА Іван Грицюк.

“Проект, який втілюватиметься в регіоні спрямований передусім на зниження рівня інвалідності та смертності від хвороб системи кровообігу, а також передбачає суттєве підвищення якості і доступності медичної допомоги для таких пацієнтів”, - розповів Іван Грицюк в ході доповіді.

За його словами, втілюватиметься проект на усіх трьох рівнях надання медичних послуг. Особливий акцент - на первинці. У рамках проекту реконструюють 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Кожному закладу буде надано окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. Кошти на ці цілі надає Світовий банк, однак обов’язковою умовою є 10% співфінансування з місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції.

Окремо, в уже діючі амбулаторії, буде також придбане необхідне медичне устаткування.

На вторинному рівні втілення проекту передбачає створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів, які створюватимуться з урахуванням потреб населення та географії доїзду “швидких”.

Щодо третього рівня волинської медицини, то, як повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА, для розширення можливостей практичної хірургії в кардіологічних центрах краю, зокрема в обласній лікарні, туди буде придбане додаткове обладнання. Це дозволить значно збільшити відсоток необхідних оперативних втручань, які рятують життя.

Довідка.

Поширеність захворювань системи кровообігу на 100 тис. дорослого населення Волинської області становить 64 793 хворих. У структурі смертності саме ці захворювання займають перше місце ? 67.9%. Смертність від цих захворювань є найвищою і серед осіб працездатного віку ? 27.1%. У структурі первинної інвалідності цей показник складає 20.9%.

У березні 2013 року Світовим банком було оголошено конкурс на участь областей в конкурсі на фінансування реформування системи охорони здоров’я. Із 27 регіонів України, заявки були подані 22-ма. Десяти з них буде надано таку допомогу, серед них — і Волинська область.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині ...

КОМЕНТАРІ