Затверджено план зонування території міста Луцька

Затверджено план зонування території міста Луцька

01.04.14 08:07 0 931
На розгляд обранців територіальної громади було подано проект рішення «Про затвердження плану зонування території міста Луцька». Заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ярослав Матвіїв поінформував присутніх про суть документу та особливості його формування. За його словами, затвердження документа дозволить оперативно розв’язувати питання забудови території міста. Ярослав Матвіїв наголосив, що цей документ дасть можливість визначити шляхи розвитку міста на найближчі 30 років.

Однак, він зауважив, що є ряд проблемних питань. Це стосується зеленої зони на перетині вулиць Конякіна та Гордіюк. Зокрема, є певні протиріччя з Генеральним планом, який був затверджений раніше. Крім того, свого часу міська рада виділила землю під забудову у тій зоні. Тому нині необхідно шукати шляхи виходу з ситуації.

Також місто Луцьк ще остаточно не погодило меж з навколишніми сільськими радами. Є ряд спірних питань з Прилуцькою та Маяківською сільськими радами.

Заслухавши інформацію доповідача, у депутатів виникло ряд запитань. Зокрема, їх озвучили Юрій Мишко, Богдан Шиба, Анатолій Бірюков, Роман Романюк, Андрій Осіпов, Ігор Поліщук, Роман Бондарук, Павло Данильчук, Сергій Сівак, Рустам Дячук, Олег Чернецький, Микола Дендіберін та Тарас Бас.

Отримавши відповіді на свої запитання, обранці громади перейшли до обговорення проекту рішення.

Так, депутати Павло Данильчук і Юрій Мишко зауважили, що план зонування території міста Луцька недосконалий і до нього виникає ряд запитань.

У свою чергу, Роман Романюк наголосив, що цей документ необхідно прийняти, проте він потребує доопрацювання. За його словами, зелені зони у місті мають бути і їх не можна знищувати. На жаль, їх у місті недостатньо.

Однак, за його словами, необхідно шукати компромісне рішення. На території зеленої зони на перетині вулиць Конякіна і Гордіюк виділені земельні ділянки під забудову. Уже вкладені кошти в розробку проектної документації, сплачувалася орендна плата за користування земельними ділянками. Треба знайти якийсь вихід з ситуації. Можливо, відшкодувати кошти їм з міського бюджету чи виділити іншу земельну ділянку. Однак, попри все зелені насадження мають залишатися.

Депутат Олександр Семенюк зауважив, що план зонування території дуже важливий документ для міста. За його словами, ідеальних документів не буває. Завжди залишається хтось незадоволений. Однак, на його переконання, необхідно прислухатися до думки лучан, які живуть поблизу зеленої зони та виступають категорично проти її забудови.

Під час розгляду цього питання обранці громади надали слово представнику ініціативної групи мешканців міста Аллі Надточій, яка озвучила позицію лучан. За її словами, парк на перетині вулиць Конякіна та Гордіюк - це фактично єдина зона відпочинку для мешканців 33 та 40 мікрорайонів міста. Тут постійно гуляють молоді мати з дітьми, пенсіонери, молодь займається спортом.

У парку є й футбольне поле, де займаються студенти Луцького інституту розвитку людини університету «Україна», учні загальноосвітніх шкіл, що знаходяться поруч. За її словами, мешканці району та юні спортсмени самостійно доглядають за цим об’єктом.

Алла Надточій закликала депутатів прислухатися до думки мешканців та не забудовувати території парку.

Завершуючи розгляд питання, слово взяв міський голова Микола Романюк, який зауважив, що рішення про виділення земельних ділянок у зеленій зоні та на стадіоні у парку на перетині вулиць Конякіна та Гордіюк приймалися ще попереднім керівництвом міста. Він наголосив, що договори оренди земельних ділянок закінчилися, і він не підписував документів на їх продовження. Однак, є рішення судів, які зобов’язують продовжити договори оренди земельних ділянок.

Микола Романюк наголосив, що на його переконання, зелені зони повинні у місті бути і їх неможна знищувати.

Також Микола Романюк повідомив, що проведена значна робота з погодження меж міста з навколишніми сільськими радами. Це був складний і тривалий процес. У цьому питанні є ряд проблем. З більшістю уже вдалося досягнути домовленостей. Також уже досягнуто певного компромісу із Маяківською сільською радою. Поки не вдалося досягнути домовленостей з Прилуцькою сільською радою.

Однак, Микола Романюк зазначив, що є надія у найближчі місяці остаточно вирішити питання затвердження меж міста та винести їх на розгляд депутатів міської ради.

Зрештою, міський голова запропонував обранцям громади доручити управлінню містобудування та архітектури розробити детальний план території, де розміщений парк із збереженням зелених насаджень та футбольного поля, винести його на громадське обговорення. Розробити документ мають за два місяці. У цей же час буде заборонено ведення будь-якого будівництва на цій території.

Депутат Роман Бондарук запропонував доповнити цей перелік і територію зелених зон вздовж вулиці Глушець.

Крім того, обранець громади Павло Данильчук запропонував підготувати детальні плани зелених зон міста і на цей час заборонити будь-яке будівництво на їхніх територіях.

Обранці громади підтримали запропонований проект рішення щодо плану зонування території міста Луцька із внесеними пропозиціями.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області з ...
Наступна новина: Івано-франківські студенти ...

КОМЕНТАРІ