Нічне патрулювання у Ковелі: нетверезі водії і злісні порушники ПДР

Нічне патрулювання у Ковелі: нетверезі водії і злісні порушники ПДР

01.04.14 11:01 0 708
Одним із ефективних напрямків несення служби працівниками Державтоінспекції є проведення профілактичних рейдів за участю представників громадськості та журналістів. Мета таких заходів – перш за все попередження правопорушень, які можуть стати причиною скоєння автопригод.

Такий профілактичний рейд пройшов і у Ковелі. Попри інформування населення про причини та наслідки скоєння дорожньо-транспортних пригод, водії все ж грубо порушують Правила дорожнього руху, сідаючи за кермо напідпитку.

Курсуючи нічним містом, патрульний автомобіль помітив вантажівку, водій якої проігнорував заборонений сигнал світлофору, здійснивши цим грубе правопорушення. Хоча, як потім пояснював, очевидно шукаючи собі хоч якесь виправдання, колір світлофора був зеленим, але представники громадськості, котрі стали беззаперечними свідками події, твердили протилежне. Тож правда виявилася не на стороні порушника. На водія склали адміністративний матеріал за ч. 2 ст.122 КУпАП, тобто за порушення правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, що тягнуть за собою накладення штрафу від 425 до 510 грн.

Згодом від патрульної машини намагалися відірватися ще одні правопорушники, рухаючись автомобілем «Хюндай» на великій швидкості вулицею Шевченка від одного з розважальних закладів міста.

Ігноруючи проблискові маячки та вимогу працівників ДАІ зупинитись, водій продовжував тиснути на газ, та все ж таки згодом зупинився. З’ясувалося, що він ледве тримався на ногах, хоча намагався виглядати серйозно, пасажир знаходився в аналогічному стані. Водієві запропонували пройти тест за допомогою «Алкотестера». У результаті – 2,49 проміле. На водія склали адміністративні матеріали за ч.1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що тягне за собою накладення штрафу на водіїв від 3400-5950 грн або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років) та 122-2 КУПАП (невиконання водіями вимог про зупинку тягне за собою накладення штрафу від 153 до 187 грн або ж позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців).

Зважаючи, що водій узагалі не розумів ні причини зупинки, ні чому на нього складаються адміністративні матеріали. При цьому ще й заперечував факт вживання спиртних напоїв.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині триває ...
Наступна новина: Впродовж минулих вихідних ...

КОМЕНТАРІ