Анатолій Вітів: "Колоніяльна Російська Федерація має припинити своє існування"

Анатолій Вітів: "Колоніяльна Російська Федерація має припинити своє існування"

01.04.14 16:50 0 871
"Колоніяльна Російська Федерація має припинити своє існування, а на її місці мають постати незалежні держави". Про це 31 березня 2014 року заявив народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи втручання Росії у внутрішні справи України і спроби нав'язати федералізацію та другу державну мову.

" у світі залишилася фактично єдина колоніяльна імперія – Російська Федерація. Ще 14 грудня 1960 року ООН ухвалила "Декларацію про надання незалежності колоніальним країнам і народам. З того часу розпалися відомі колоніяльні імперії світу, окрім однієї – російської. Колоніялізм – це головна перешкода на шляху розвитку народів світу та формування сучасних націй. Росія своєю політикою підриває основні принципи ООН і всього міжнародного співтовариства, здійснює дискримінацію і сеґреґацію народів, які проживають на її території, вбиває їх національну самобутність та експлуатує економічно", – зазначив Анатолій Вітів.

Також націоналіст закликав міжнародне співтовариство не бути осторонь питання звільнення народів різних національностей, які проживають в межах Російської Федерації, від колоніяльного гніту. "Міжнародне співтовариство не може бути байдужим у питанні звільнення народів Росії від колоніяльного гніту і гарантувати їм право на національне самовизначення та незалежність. Деколонізація Росії – це одне з головних завдань ХХІ століття. Без розпаду цієї імперії процес знищення колоніялізму на планеті буде незавершеним. А Москва залишатиметься потенційною загрозою для всіх країн. Окупація Криму – це ніщо інше як спроба Росії розширити свої колоніяльні володіння. Суть зовнішньої політики Кремля очевидна – перетворення сусідніх країн у свої колонії. Вважаю, що держава, яка здійснює таку агресивну політику, не має права на існування у ХХІ столітті. Тому її необхідно виключити з усіх міжнародних організацій і структур, як у 1939 році СССР виключили зі складу Ліги Націй за напад на Фінляндію", – повідомив свободівець Анатолій Вітів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: сергій Надал ...
Наступна новина: У Канаді представники семи ...

КОМЕНТАРІ