Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за перший квартал

Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за перший квартал

01.04.14 09:26 0 710
На нараді, яка проходила під головуванням начальника У ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, йшлося як про здобутки‚ так і недоліки в службовій діяльності.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж звітного періоду вдалося досягти певних позитивних результатів, які сприяють захищеності населених пунктів краю від різного роду надзвичайних подій та ситуацій.

Зокрема, з початку року в регіоні виникла одна надзвичайна ситуація, у 2013 році їх було зареєстровано чотири. Зменшилась і кількість надзвичайних подій (у 2014 році – 69 випадків проти 128 у 2013) Піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснено 18 виїздів на розмінування, у ході яких знешкоджено 614 одиниць боєприпасів часів минулих воєн.

Разом з тим спостерігається тенденція щодо збільшення кількості пожеж Так, в минулому році за три перші місяці сталося 258 випадків вогняної стихії, а за аналогічний період поточного року 391. На значне зростання кількості пожеж вплинули погодні умови, адже 165 випадків – це займання сухої трави та чагарників.

Зменшилась і кількість загиблих людей у вогні з 13 до 5 випадків.

У ході наради начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Зокрема: оперативне реагування на всі можливі надзвичайні ситуації, вжити всіх організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів релігійного культу під час святкування Великодня та проведення виборів Президента, об’єктів туристично-рекреаційної галузі, загальноосвітніх шкільних та дошкільних навчальних закладів. Попереду на краян чекає купальний сезон. З огляду на це рятувальники детально зупинилися і на заходах, пов’язаних з безпекою людей на воді.

Також необхідно провести профілактичну роботу щодо попередження пожеж у приватному житловому секторі, звернувши особливу увагу на непрацююче населення та соціально-незахищені верстви. Забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, управлінням лісового та мисливського господарства, агролісу та проведення спільних рейдів для недопущення пожеж в екосистемах.

Також в другій декаді квітня планується провести нараду з керівниками об’єктів підвищеної небезпеки Закарпатської області щодо необхідності влаштування на ввірених їм підприємствах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Упродовж квітня також продовжуватиметься робота по напрямку з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту щодо перевірки споруд цивільного захисту на предмет їх готовності для використання за призначенням.

На завершення наради особовому складу були вручені чергові звання за сумлінну службу.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Чернівцях внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ