На Хмельниччині представники громадських організацій разом з начальником обласної міліції обговорили процес люстрації особового складу та шляхи співпраці

На Хмельниччині представники громадських організацій разом з начальником обласної міліції обговорили процес люстрації особового складу та шляхи співпраці

01.04.14 17:56 0 728
В хмельницькому обласному управлінні міліції відбувся «круглий стіл» на тему «Міліція і громада: взаємодія і контроль», у засіданні якого взяли участь лідери 32 громадських організацій Хмельницької області, які ведуть активну діяльність у правозахисній, соціальній та інших сферах.

На порядок денний засідання виносилось кілька важливих питань, основне серед яких - обговорення механізмів контролю громадськості за боротьбою з корупцією в міліцейських лавах та проведення люстрації в системі органів внутрішніх справ області.

Зібрання учасників «круглого столу» відкрив начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний. Він розповів присутнім про своє бачення шляхів реформування системи органів внутрішніх справ, напрямки подальшої роботи та співпраці з громадськістю.

- Щоб забезпечити контроль громади за процесом кадрових призначень, ми прийняли рішення ввести у склад кадрової комісії УМВС в області представників від громадськості та засобів масової інформації. Хто саме це буде – вирішуватиме сама громада, - сказав Олександр Григорович під час свого виступу.

Полковник міліції також розповів, що в обласному управлінні вже почали робити перші кроки назустріч людям з метою забезпечення комфортних умов під час отримання послуг, які надаються громадянам органами внутрішніх справ. Зокрема, наразі ведеться процес оптимізації отримання громадянами дозвільних документів, довідок про несудимість тощо. Раніше, аби продовжити дозвіл на зброю, громадянинові доводилося об‘їхати ледве не півміста. ж вирішується питання про те, щоб усіх необхідних фахівців зібрати в одному місці.

Майже кожен з учасників «круглого столу» отримав нагоду висловити свою думку з приводу теми обговорення та запропонувати пропозиції щодо вирішення непростої ситуації, яка склалася довкола органів внутрішніх справ в Україні. На завершення засідання керівники громадських організацій шляхом голосування обрали представника від громади, який візьме участь у кадровій комісії з питань перепризначення на посади працівників УДАІ УМВС в області, та проголосували за склад робочої комісії, яка в подальшому узагальнить та перевірить на відповідність діючому законодавству усі пропозиції по люстрації ОВС та співпраці громади і міліції, що були озвучені під час засідання «круглого столу».

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Парцванія вибув на три тижні

КОМЕНТАРІ