У рамках ініціативи «Схід і Захід – разом!» львівські студенти відвідали Донецьк

У рамках ініціативи «Схід і Захід – разом!» львівські студенти відвідали Донецьк

01.04.14 16:35 0 701
28 березня 150 студентів та школярів з Донецька на один день прибули до Львова, а 120 студентів зі Львова з мером Андрієм Садовим на день полетіли у Донецьк. Там їх чекали з екскурсійною програмою та запросили на хокейний матч.

Про це 31 березня передає прес-служба ЛМР.

Донецьк відвідали студенти ЛНУ ім. І. Франка, НУ «Львівська політехніка», Львівської національної академії мистецтв, Львівського лісотехнічного університету, Львівського державного університету фізичної культури, Української академії друкарства, Львівського інституту економіки і туризму, Львівського інституту банківської справи та інших ВНЗ.

У програмі для львів’ян були – автобусна екскурсія Донецьком, обід, прогулянка парком Щербакова та відвідини фабрики «Конті», де студенти мали змогу побачити, як працює цех з виробництва цукерок та бісквітів.

Упродовж дня студентів також чекали на виставці у мистецькому центрі «Арт-Донбас» та на відомій «Донбас-Арені», де для львів’ян підготували екскурсію стадіоном, включно з візитом у конференц-зал, переодягальні футболістів та виходом на поле.

Ввечері львів’ян запросили на льодову арену «Дружба», де проходив матч Континентальної хокейної ліги між командами «Лев» (Прага) та «Донбас» (Донецьк). Львівські студенти разом з фан-клубом хокеїстів забезпечили гідну підтримку українській команді. Під час матчу студенти провели флеш-моб під гаслом «Схід і Захід – разом!», створивши на всій трибуні жовто-блакитний прапор.

Більшість студентів задоволені візитом та вдячні донеччанам за теплий прийом. Деякі львів’яни планують відвідати Донецьк ще раз, аби мати більше часу для прогулянок містом та спілкування з його мешканцями.

«Приїхавши в Донецьк, ми були дуже здивовані тим, як нас зустріли. Такого ажіотажу ми просто не очікували. Зустріч в найкращих українських традиціях: коровай, прекрасні дівчата в національному вбранні, символіка хокейного клубу «Донбас», цікаві екскурсії в найпрекрасніші місця міста, неперевершена енергетика та підтримка на хокейному матчі. Все це підкреслює те, що розбіжності між Заходом і Сходом – лише міф, який ми всі разом намагаємось зруйнувати. І як показує практика – це нам вдається», – розповів студент ЛІБС УБС НБУ Михайло Смолинець.

«Стереотипи існують і у донеччан про Львів, і у львів’ян – про Донецьк. Тому практику таких обмінів обов’язково потрібно продовжувати і далі. Нам треба їздити у міста східної України та приймати гостей зі сходу у Львові (наприклад, через студентську ініціативу «Зі Сходу на Захід»). На особистих зв’язках щезнуть будь-які непорозуміння і ми разом станемо міцнішими», – вважає студентка ЛІБС УБС НБУ Ольга Клименко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ