Під час посту маємо виявити власні вади та духовні хвороби, – Глава УГКЦ

Під час посту маємо виявити власні вади та духовні хвороби, – Глава УГКЦ

01.04.14 08:25 0 696
Великий піст іншими словами можна назвати часом оздоровлення, духовного одужання. У цей час ми повинні виявити власні хиби, недоліки, вади та духовні хвороби і на них поскаржитися.

«А якщо глибоко проаналізувати, то всі наші духовні недуги й гріхи можна звести до одного спільного знаменника – мала віра в Бога», – на цьому наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, передає департамент інформації УГКЦ.

Розповідаючи про те, як побачити в собі духовні недоліки, предстоятель церкви провів паралель із візитом до лікаря. «Гадаю, кожен із вас, хто хоч раз побував у лікаря, почув запитання: на що скаржитеся? Якби наш Господь, стоячи у цьому храмі, спитав те саме, що б ми йому сказали? Ми б скаржилися на інших, на якесь зло, яке нам хтось заподіяв, або на когось, хто нам чогось не зробив. А насправді, лікар, коли ставить це запитання, дивиться на стан нашого здоров’я», – сказав проповідник.

Блаженніший Святослав переконаний, що найбільші духовні проблеми в житті людини виникають від малої віри в Бога. «Ми начебто є віруючими, час від часу згадуємо Бога, але коли потрібно будувати глибинні фундаменти основ свого життя, шукати, чому життєві хвилі кидають нас у крайнощі, шукати справжній якір власної душі, аж тоді бачимо, що передусім нам потрібно просити в нашого Господа, щоб збільшив нашу віру, зміцнив нашу єдність із Ним, щоб ніяке зло не могло наповнити нашу душу, щоб ми були носіями Духа Святого. Бо Господь створив людину, аби вона була храмом Святого Духа», – наголосив Глава УГКЦ.

«Тому в час нашого оздоровлення, у час Великого посту, зробімо своєю молитвою молитву євангельського батька: «Вірую Господи, але поможи моєму невірству». Дай Господи, щоб моя віра зростала кожного дня. Дай, щоб я міг нею ділитися з іншими… А молитва і піст – це ті засоби, за допомогою яких можемо обновлятися у Дусі Святому так, як обновляє весна лице землі», – просить замислитися вірних Блаженніший Святослав.

Наприкінці богослужіння Верховний Архиєпископ нагадав, що наступної неділі, 6 квітня, УГКЦ переживатиме особливий момент – Акт відновлення посвяти українського народу під Покров Пречистої Діви Марії.

«Ми бачимо, що ніхто вповні не може захистити Україну, але Божий Покров, Покров Пречистої Діви Марії наймогутніший. І в ньому є наша надія і запевнення нашого миру, спокою і злагоди», – додав глава церкви.

За словами Блаженнішого Святослава, він звернувся з окремим листом до предстоятелів православних церков. Вони підтримали цю ініціативу. Відтак, УГКЦ разом із ними віддаватиме під Покров Пречистої Діви Марії наш народ і державу.

Предстоятель попросив вірних підготуватися до цієї важливої події як слід. Він заохотив кожного приступити до сповіді і причастя. «Щоб через нашу молитву, піст, причастя Святих Таїнств ми змогли виблагати в Господа Бога мир і кращу долю для нашого народу та рідної держави», – побажав предстоятель УГКЦ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тувалу більше не визнає ...
Наступна новина: Волинь: служби області ...

КОМЕНТАРІ