Закордонні українці підтримали законопроєкт, який забезпечить їм право голосу

Закордонні українці підтримали законопроєкт, який забезпечить їм право голосу

01.04.14 12:12 0 712
Понад 20 громадських організацій та об'єднань українців за кордоном підтримали проєкт закону щодо голосування громадян України за кордоном. Про це повідомив один із авторів законопроєкту, народний депутат України, заступник Голови ВО "Свобода" Олег Панькевич.

Під зверненням підписалися голови об'єднань українців Італії, Іспанії, Португалії, Ірландії, Німеччини, Чехії, Греції, Фінляндії.

Як зазначають у листі представники згаданих громадських організацій та об'єднань українців, організація голосування у закордонному виборчому окрузі залишається невирішеною проблемою протягом усіх років незалежності України.

"Ми вітаємо зусилля представників парламентських фракцій "Свободи", "Батьківщини" та "УДАРу", спрямовані на включення у соціяльно-політичне життя України трудових мігрантів. Висловлюємо свою підтримку проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення голосування за кордоном" від 27.03.2014. На нашу думку, його ухвалення дозволить зняти деякі із найгостріших викликів в організації виборчого процесу у країнах із масовим перебуванням трудових мігрантів у частині більш адекватного формування списків виборців та створення більшої кількості виборчих дільниць", – йдеться в листі.

Закордонні українці також заявляють про свою готовність надати організаційну, кадрову, технічну та іншу необхідну допомогу для організації виїзного консульського обслуговування в місцях компактного проживання громадян України за кордоном. Вони також беруться організувати збір підписів та подати заяви про створення виборчих дільниць на тимчасовій основі, надати допомогу, необхідну для організації, утворення та розміщення таких дільниць, матеріяльно-технічного та організаційного забезпечення виборчого процесу.

Нагадаємо, група народних депутатів України, зокрема свободівці Олег Панькевич, Ірина Сех, Олег Бондарчук зареєстрували у Верховній Раді законопроект щодо голосування громадян України за кордоном. Документ передбачає створення необхідної кількості дільниць та інші зміни з метою максимального забезпечення реалізації виборчого права українців, які перебувають поза межами держави, зокрема трудових мігрантів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ