В Чернігові увіковічили пам’ять заслуженого лікаря України Юрія Шмакова

В Чернігові увіковічили пам’ять заслуженого лікаря України Юрія Шмакова

01.04.14 09:47 0 829
28 березня у день, коли народився заслужений лікар України Юрій Шмаков, на фасаді Чернігівської міської лікарні №3, де він майже 30 років пропрацював головним лікарем, встановили пам’ятний знак.

Церемонію відкриття барельєфу провели міський голова Олександр Соколов та нинішній очільник закладу Віктор Янголь. У заході взяли участь керівники міста, рідні, друзі та колеги покійного.

За словами міського голови О. Соколова, життєвий шлях і громадянська позиція Юрія Георгійовича має слугувати прикладом для всієї медичної спільноти. «Є нинішнє покоління друзів, соратників, які можуть тримати своє слово», - наголосив керівник міста.

Усі виступаючі відзначили надзвичайний новаторський дух Юрія Шмакова. Багато в чому він був піонером, постійно шукав передові ефективні методи лікування, доступні для населення. Так у 3-й лікарні з’явилися лапароскопія, гіпертермія, гірудотерапія, косметологія, нетрадиційна медицина.

Рідні та друзі поділилися спогадами, що незважаючи на всю відданість роботі Юрій Георгійович був надзвичайно енергійним, життєрадісним, кожну справу, за яку брався, намагався робити якнайкраще.

Автор виготовленого на зібрані всім миром кошти барельєфу – відомий чернігівський скульптор Геннадій Єршов.

Довідка: Шмаков Юрій Георгійович народився 28 березня 1941 року в м. Владивосток. Закінчив Вітебський медичний інститут. До Чернігова приїхав у 1969 році, на посаді лікаря-радіолога обласної лікарні протягом 8 років створив радіологічну лабораторію.

В 1977 році очолив вузлову лікарню станції Чернігів, що перебувала в складі лікувально-санітарної служби Південно-Західної залізниці.

В 1983 році переведений на посаду головного лікаря медико-санітарної частини виробничого об’єднання «Чернігівський радіоприладний завод». За його керівництва збудовано й обладнано стаціонарний корпус на 280 ліжок, реконструйовано поліклініку на 375 відвідувань за зміну. Як лікар-радіолог, Шмаков Ю. Г. значну увагу приділяв розвитку радіонуклідної діагностики, впроваджував у діагностичний та лікувальний процеси новітні методи й досягнення медицини. Серед медичної громадськості міста та пацієнтів користувався незаперечним авторитетом.

В 1996 році присвоєно звання «Заслужений лікар України», в 2003 році нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеню. Помер видатний лікар у грудні 2012 року.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Баварії цікавий Янузай
Наступна новина: «Українці, берімось за ...

КОМЕНТАРІ