Житомирщина: в області 91 дитина з особливими потребами навчається у звичайних школах

Житомирщина: в області 91 дитина з особливими потребами навчається у звичайних школах

01.04.14 14:52 0 642
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін 31 березня з робочим візитом побував у загальноосвітній україно-італійській школі «Всесвіт», у якій діти з особливими потребами навчаються разом зі здоровими.

«Цьогоріч школі «Всесвіт» виповнюється 20 років. У нашому навчальному закладу дітки з особливими потребами були від початку, але інклюзивну освіту все ж почали запроваджувати з 2007 року. З цього часу посилили співпрацю з італійськими школами, почали розробляти індивідуальні програми для навчання», - розповіла директор школи Марія Левченко.

На у школі «Всесвіт» навчається 105 учнів, серед яких і діти з особливими потребами. У навчальному закладі також проводять підготовку малюків до школи.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих відмітив, що навчальний заклад лише два місяці назад переїхав до нового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Корабельна, 10. Тому ще необхідно багато зробити для створення відповідних умов для навчання. Крім того, облаштування приміщення потрібно й для дітей з обмеженими можливостями, зокрема будівництво ліфтів.

Сидір Васильович відзначив, що обласна влада допомагатиме школі «Всесвіт» у запровадженні інклюзивної освіти та створенню відповідних умов. Адже діти з особливими потребами не повинні відчувати себе інакшими, вони розумні та талановиті.

В області загалом 2,4 тисячі дітей з вадами фізичного та психічного розвитку, з яких 430 дітей перебувають на індивідуальному навчанні поза колективом. 91 дитина з особливими потребами навчається в школі разом із здоровими у 53 школах.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський зазначає, що ще недостатньо напрацьовані методики, не створені відповідні умови у всіх навчальних закладах, проте педагоги та батьки з великим розумінням ставляться до вирішення цих питань.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ