У Рівненській області отримав професію - має роботу

У Рівненській області отримав професію - має роботу

01.04.14 12:25 0 715
Проблема зайнятості молоді надзвичайно актуальна. Слабка конкурентоспроможність на ринку праці, що обумовлена в основному недостатністю професійних вмінь, відсутністю досвіду роботи, практичних навичок, не дає можливості багатьом молодим людям досягти соціального успіху, професіонального зростання, реалізуватися в роботі та знайти гідне місце у житті.

З метою допомоги у розв’язанні проблем зайнятості молоді, підвищення конкурентоспроможності молодих людей на сучасному ринку праці спеціалісти Млинівського районного центру зайнятості здійснюють заходи активної підтримки безробітних. Зокрема, проводиться комплексна профорієнтаційна робота із застосуванням групової та індивідуальної форм. Надаються професійні консультації, в тому числі із застосуванням профдіагностичних методик. Спеціалісти центру зайнятості інформують молодих людей про реальний стан ринку праці, про те, які професії мають найбільший попит. Комплексне надання адресних послуг - найбільш ефективне.

Прикладом цього є успішне працевлаштування мешканця с.Маслянка Вадима Рибальченка. Випускник школи з певних причин не зміг стати студентом. Тож почав шукати роботу самостійно. Пропозиції некваліфікованої роботи з мізерною заробітною платою хлопця не влаштовували. Він вирішив звернутися за допомогою у пошуках роботи до районного центру зайнятості. Вадим відвідав профорієнтаційний семінар «Презентація професій», пройшов профдіагностичне обстеження. У підсумку, врахувавши поради фахівців, вирішив здобути професію робітника фермерського господарства у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Оскільки це інтегрована професія, Вадим опанував основи агротехніки, зоотехнії, ветеринарії, будову та правила експлуатації автомобілів, тракторів, отримав необхідні знання щодо застосування в сільському господарстві отрутохімікатів, добрив та гербіцидів. Тепер він має посвідчення на право керування автомобілем, трактором, знає прийоми ремонту сільськогосподарської техніки. Хлопець задоволений вибором навчального закладу, адже тут є висококваліфікований колектив викладачів, просторі майстерні, уся необхідна техніка, зручні умови проживання.

Важливо те, що після закінчення навчання Вадим Рибальченко був працевлаштований за набутою професією у ФГ «Арсен», де працює і . Зі слів роботодавця, хлопець зарекомендував себе ввічливим, тактовним, старанним працівником.

Отож завдяки злагодженій роботі фахівців центру зайнятості і чітко відпрацьованій системі організації професійного навчання безробітного забезпечили гідною роботою, а роботодавця – кваліфікованою робочою силою.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські аграрії ...
Наступна новина: На Одеській ОДА з настанням ...

КОМЕНТАРІ