Тернопіль: сергій Надал взяв участь у відкритті школи писанкарства «Намалюю писаночку»

Тернопіль: сергій Надал взяв участь у відкритті школи писанкарства «Намалюю писаночку»

01.04.14 16:49 0 741
31 березня розпочала роботу школа писанкарства «Намалюю писаночку!», яка працюватиме до 13 квітня. Захід організовує ТОО ВМГО «Молода Просвіта» за сприяння міського голови Сергія Надала.

Протягом п’ятиденного курсу відвідувачі школи навчаться техніці розпису писанок та дізнаються про українські традиції святкування Великодня. Проводиться школа «Намалюю писаночку!» в Тернополі та області уже 5 років поспіль. Її метою є популяризація українського народного мистецтва та організація цікавого дозвілля молоді.

Під час відкриття школи символ Великодня намалював і міський голова Сергій Надал.

«Писанки – наші традиції. І ми – українці, повинні їх зберігати та передавати свої навички майбутнім поколінням. Напередодні світлого свята Великодня оминути писання писанок – неможливо. Писанкарство вчить вірити в прихід тепла і відродження. Бажаю кожному з вас оволодіти цією майстерністю», - зауважив очільник Тернополя.

Після завершення навчання тернопільська «Молода Просвіта» спільно з Тернопільською міською радою традиційно проведе святкове закриття школи писанкарства «Намалюю писаночку!», де відбудеться виставка робіт учасників та нагородження їх дипломами і подарунками.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Анатолій Вітів: ...

КОМЕНТАРІ