Фінансування Збройних Сил і Національної гвардії здійснюватиметься достатньою мірою для забезпечення ефективної обороноздатності України

Фінансування Збройних Сил і Національної гвардії здійснюватиметься достатньою мірою для забезпечення ефективної обороноздатності України

01.04.14 11:49 0 688
Фінансування Збройних Сил і Національної гвардії здійснюватиметься достатньою мірою для забезпечення ефективної обороноздатності України. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

За його словами, навіть за нинішньої складної економічної ситуації, відсутності фінансових ресурсів, наявності «колосальних» боргів і необхідності жорсткої економії, «ми будемо виділяти значні кошти на наші Збройні Сили й Національну гвардію, створюючи потужний потенціал для оборони нашої країни».

«Головна мета Національної гвардії України - в мирний час захищати громадян від організованих злочинних угруповань, від будь-якої небезпеки, провокацій. А в час військовий - протистояти агресії, захищаючи країну», - зазначив він.

За словами О.Турчинова, саме Національна гвардія, маючи мобільні підрозділи, можливість швидкого розгортання, «повинна першою зустріти ворога і дати можливість частинам регулярних Збройних Сил повністю перейти в контрнаступ». «Це дуже відповідальна задача, яку Національна гвардія має виконати», - сказав він.

Голова Верховної Ради констатував, що більшість тих, хто нині проходить навчання в учбовому центрі, - «люди, які пройшли вишкіл Майдану, які чесно виконали свій обов’язок перед Україною, захищаючи свободу і демократію, і зараз, коли країна в небезпеці, вони добровільно написали заяви і прийшли до Національної гвардії». «Це справжній патріотизм і героїзм», - заявив він.

В.о. Президента України також висловив впевненість, що Національна гвардія стане елітним підрозділом.

О.Турчинов відвідав учбовий центр Національної гвардії України у с. Нові Петрівці та побував на тактичних навчаннях. У навчаннях, за словами командувача Національною гвардією генерал-лейтенанта Степана Полторака, взяли участь резервісти Самооборони Майдану, які протягом трьох тижнів проходили підготовку в учбовому центрі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 31 березня 2014 року ...
Наступна новина: В Україні відсутні будь-які ...

КОМЕНТАРІ