У Тернополі пройшло жалобне віче пам'яти за героями Небесної сотні

У Тернополі пройшло жалобне віче пам'яти за героями Небесної сотні

01.04.14 14:00 0 704
30 березня минуло 40 днів з часу трагічних подій 20 лютого, під час яких загинуло багато героїв Небесної сотні. Аби вшанувати героїв, у Тернополі провели велелюдне віче пам'яти, на якому були присутні священики всіх конфесій, громадські активісти та представники усіх гілок влади в тому числі і свободівці: народний депутат України від ВО "Свобода" Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної адміністрації свободівець Олег Сиротюк, міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал, керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, керівник Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

" ми не будемо згадувати владу, не будемо ділити її на лівих і правих, на чесних і нечесних. Зараз ми маємо пам'ятати героїв Небесної сотні, які поклали своє життя за кращу долю для кожного з нас. Ми всі віруючі і знаємо, що на 40 день душа покидає землю, але пам'ять про Героїв не повинна ніколи нас покидати", – зазначив керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

"Загиблим зараз потрібні не слова і виступи, а молитви. Маємо спільно діяти щоб завершити справу революції, побудувати нове справедливе суспільство, – зауважив Сергій Надал. – У Тернополі на площі Героїв Євромайдану незабаром постане пам'ятник героям Небесної сотні, до будівництва якого можуть долучитися усі небайдужі містяни. Місце для вшанування пам'яти Небесної сотні має бути в кожному місті та селі. Тут повинні складати присягу на вірність Україні армія і всі правоохоронці".

Без жодних політичних гасел на вічі пам'яти священики відправили молебень за упокій героїв. До спільної молитви доєдналися тернопільці, які з нагоди вшанування світлої пам'яти Небесної сотні пройшли патріотичним маршем. Після відправлення панахиди представники влади та громадськості поклали квіти до символічного знаку пам'яти героям.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Індустріальний парк ...

КОМЕНТАРІ