«Відкрите місто»: ями та сміття найбільше заважали лучанам у березні

«Відкрите місто»: ями та сміття найбільше заважали лучанам у березні

02.04.14 17:57 0 667
У перший весняний місяць луцьким комунальникам довелось боротись зі сміттям у дворах та ямами на дорогах. Такий підсумок роботи веб-платформи http://opencity.in.ua за березень 2014 року.

Як свідчить статистика, з 1 по 30 березня на сайт «Відкрите місто» надійшло близько півсотні скарг від лучан. Більшість із них (32 повідомлення), як і раніше, довелось вирішувати працівникам департаменту житлово-комунального господарства. Ще 6 повідомлень надійшло на адресу комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс». По 3 проблеми, повідомлені мешканцями міста, довелось вирішувати працівникам управління транспорту та зв’язку, КП «Луцьксвітло» та управління містобудування та архітектури. По одному повідомленню одержали департамент «Центр надання адміністративних послуг», КП «Зелене господарство», управління розвитку підприємництва та реклами, КП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал».

Із настанням весни мешканці міста частіше стали помічати вибоїни на дорогах та пошкодження асфальтного покриття на тротуарах. Так, користувачі веб-платформи «Відкрите місто» позначили 13 проблем, пов’язаних із неякісним дорожним покриттям. Також лучани скаржилися на відсутність пішохідних переходів на вулицях міста. 8 повідомлень від користувачів стосувалося проблем зі сміттям та відсутності відповідних контейнерів у дворах.

Про відсутність освітлення вулиць повідомило троє користувачів. Ще стільки ж жителів Луцька позначили проблеми у нещодавно створеній в системі категорії «транспорт». Були зафіксовані також повідомлення про відсутність у дворі дитячого майданчика, проблеми із протіканням даху, старі дерева, які загрожують безпеці перехожих, проблеми із водопостачанням та водовідведенням, руйнування мосту, відсутність у дворі лавочки та вигулювання собак у забороненому місці. Крім того, лучани надіслали близько десяти повідомлень про порушення громадського порядку у місті та інші правопорушення.

З-поміж усієї кількості позначених проблем успішно вирішити працівникам структурних підрозділів Луцької міської ради вдалося лише 5. Зокрема, вирішили два питання самовільного будівництва на пр. Волі, 1а та у Центральному парку культури та відпочинку; встановили решітку для зливу води на вул. Ветеранів, 5а; посприяли посиленню контролю за дотриманням громадського порядку на вул. Станіславського, 52; з’ясували причини відсутності транспортних засобів на маршруті № 3 14.03.2014 р. Ще 9 користувачів одержали вичерпну відповідь, з яких причин їхні скарги на даний час не можуть бути задоволені.

Близько двох десятків проблем наразі перебувають в роботі комунальних підприємств та структурних підрозділів Луцької міської ради. Так, департамент житлово-комунального господарства працює над усуненням проблем зі сміттям по вул. Рівненській, Теремнівській, Львівській та пр. Молоді, 21; вирішує проблеми відсутності асфальтного покриття на тротуарах по вул. Гнідавській, 40, пр. Волі, вул. Даньшина, 1а та дорогах по вул. Кравчука і пр. Відродження, 9 тощо. Працівники комунального підприємства «Луцьксвітло» мають рівно місяць часу, щоб відновити освітлення на вул. П’ятницька Гірка, а управління транспорту та зв’язку, - щоб вирішити конфлікт між Інтернет провайдерами та ЛПЕ. Крім того, станом на останній день березня 12 проблем залишилися відкритими.

Отож, веб-платформа «Відкрите місто» надалі продовжуватиме працювати в інтересах лучан. Тому закликаємо усіх мешканців міста активно долучатися до роботи з системою, а колег-журналістів – активно інформувати міську спільноту про результати співпраці влади та громади в рамках проекту.

Підтримка проекту «Запровадження моделі ефективної співпраці місцевої влади та громади міста для вирішення локальних проблем через впровадження елементів електронної демократії», що виконується Центром Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу в партнерстві з Луцькою міською радою, була здійснена Фондом Східна Європа в рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади», що є ініціативою Фонду Східна Європа і виконується за фінансової підтримки Фонду Ч.С. Мотта та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Прес-служба Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії за три роки війни ...
Наступна новина: У військах та обласних ...

КОМЕНТАРІ