В Луцьку майбутнє без насилля

В Луцьку майбутнє без насилля

02.04.14 14:58 0 715
З метою підтримки розвитку учнівського самоврядування, ознайомлення учнів з успішними практиками діяльності та обміну досвідом роботи з питань захисту прав дітей 26 та 27 березня 2014 року в м. Ірпінь Київської області відбувся Форум представників учнівського самоврядування з питань подолання насильства над дітьми у школі та вдома «Майбутнє без насилля». Організатори заходу - Проект Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні», який виконується в рамках Плану дій Ради Європи для України та Міністерство освіти і науки України, як партнер у питаннях попередження всіх форм насильства щодо дітей, шляхом проведення просвітницької правоосвітньої роботи з педагогами у питаннях захисту прав дітей та моделей надання необхідної допомоги, а також із залученням органів учнівського самоврядування.

Форум зібрав учасників-делегатів з усієї України. Зокрема Волинь представляли:

Марина Тарасюк, учениця ЗОШ № 2;

Роман Король, учень Луцький НВК «Гімназія № 14»;

Тетяна Куса, педагог-організатор Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука.

На Форумі також були представники державних установ:

Алла Середницька – начальник відділу позашкільної освіти виховної роботи та захисту прав дитини МОН,

Лариса Кобелянська – директор Департаменту сімейної гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України;

Ілля Пєвнєв – заступник начальника управління, завідувач відділу з питань дотримання прав дитини Уповноваженого ВРУ з прав людини;

Ігор Гуцуляк – керівник проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні»;

Світлана Бут- головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН.

Лідери учнівського самоврядування взяли участь у тренінгових сесіях з означеного вище питання, стали учасниками квест-орієнтування.

У мікрогрупах представники регіонів презентували проекти з питань насильства у сім’ї та школі та запропонували проекти для реалізації на Всеукраїнському рівні. Зокрема, були запропоновані проекти «Молодь України проти інформаційного насилля», «Права дитини через об’єктив фотоапарата», «Школа примирення» тощо.

Волинські делегати, презентуючи свої ідеї, провели вправу «Бінго», яка викликала зацікавленість у присутніх.

У вільному спілкуванні учасники Форуму обговорили ситуацію у державі та прийшли до спільної думки, що країна єдина і вони хочуть проживати у рідній Україні, де можуть реалізовувати свої ініціативи.

Лідери з різних куточків України підготували резолюцію до влади та учнів "Проти насилля!

Учасники Форуму отримали багато позивних вражень, набули нових знань, поділилися досвідом та повернулися в регіони з новими цікавими ідеями.

Управління освіти Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ