Волинська область: рятувальники підбили підсумки роботи за перший квартал 2014 року

Волинська область: рятувальники підбили підсумки роботи за перший квартал 2014 року

02.04.14 14:41 0 791
У Луцьку в світлиці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області під головуванням генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука відбулася підсумкова нарада за І квартал 2014 року.

На нараді виступив заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації У ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Анатолій Свірський, який ознайомив присутніх з основними показниками роботи. Зокрема, підрозділами Управління здійснено більше 2 000 виїздів за викликом, з них – 306 на пожежі, на яких загинуло 10 громадян, з них одна дитина; 114 – на аварійно-рятувальні роботи та 1 на ДТП. Під час гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт волинськими вогнеборцями врятовано життя 15 мешканцям краю. Групою піротехнічних робіт здійснено 17 залучень, під час яких знищено 367 вибухонебезпечних предметів.

Він також розповів про масштабні пожежі та надзвичайні ситуації, які трапилися в області та виокремив проблеми, які потребують вирішення, для більш ефективної роботи пожежно-рятувальних підрозділів, наголосив на активізації інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо навчання населення заходам пожежної безпеки через засоби масової інформації, міські соціальні інфраструктури, приділивши особливу увагу протипожежним заходам в екосистемах та під час відпочинку громадян у лісових масивах.

Заступник начальника Управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Управління полковник служби цивільного захисту Микола Кревський розглянув питання порядку та особливостей проведення перевірок органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. Здійснено 2311 планових перевірок об’єктів та 113 позапланових перевірок. Приписами до виконання керівникам об’єктів запропоновано 23 310 заходів. Для роз’яснення питань безпеки керівникам об’єктів, організацій, установ, підприємцям, громадянам надано 43 консультації в галузі будівництва. Розглянуто та вчасно надано вичерпні відповіді на звернення стосовно порушень вимог будівельних норм та правил. Також надано 79 пропозицій щодо відповідності вимогам нормативним актам з питань пожежної безпеки проектів проведення робіт з протипожежного захисту об’єктів. Проведено також семінар з представниками проектних та експертних організацій на базі консультаційного центру по вивченню нових державних будівельних норм, набуття чинності яких передбачено у 2014 році.

Йшлося й про попередження виникнення пожеж трав’яного настилу рятувальниками та представниками органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища – проведено 78 рейдових перевірок по виявленню та недопущенню випадків у місцях можливого спалювання посуші. Під час їх проведення виявлено непоодинокі випадки несанкціонованого спалювання сухої трави громадянами області, в результаті яких до Державної екологічної інспекції області направлено 14 матеріалів для прийняття відповідного рішення. По ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (притягнуто 11 осіб).

Під час заходу обговорювалися питання про стан кадрового та психологічного забезпечення особового складу, дотримання дисципліни та правопорядку, про утримання в належному стані матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів області, про оновлення пожежного автопарку. Так, станом на 1 квітня вже введено в експлуатацію штабний автомобіль на шасі Volkswagen Transporter T5 та найближчим часом буде введено в експлуатацію пожежну автоцистерну АЦ-4-40(LPT 1116) «Касатка» на шасі ТАТА LPT 1116, на якій в даний час проводиться навчання особового складу щодо умов та особливостей експлуатації.

Насамкінець за мужність і відвагу, високий професіоналізм та чіткі дії під час проведення пошуково-рятувальних робіт та порятунку людини на пожежі начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук присвоїв звання «Кращий рятівник» та нагородив грамотами Управління ДСНС України у Волинській області і цінними подарунками старшого пожежного-рятувальника 5 державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Волинській області Михайла Борисюка та водолаза відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області Миколу Шабалу.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Ірина Сех ...
Наступна новина: Рівненська область: за добу ...

КОМЕНТАРІ