Луганщина готова прийняти біженців з Криму

Луганщина готова прийняти біженців з Криму

02.04.14 18:31 0 647
Про готовність профільних відомств Луганщини прийняти біженців з Криму звітували учасники робочої наради щодо створення Координаційної ради з питань соціального захисту громадян та сімей, які виїжджають з території АР Крим до інших регіонів. Провела нараду перший заступник голови облдержадміністрації Ірина Верігіна.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

«Я отримую багато дзвінків. Люди просять допомоги. За останніми даними, бажання отримати російське громадянство виявив лише 1% жителів Криму. Для українських громадян, які там мешкають, вводять мито у сумі 500 грн. Це велика сума, особливо враховуючи той факт, що, наприклад, пенсії кримчани отримали у меншому розмірі у зв’язку із втратою на валютному курсі», – зазначила перший заступник голови ОДА.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та профільних відомств звітували під час наради про готовність прийняти біженців з Криму.

У Луганський обласний контактний центр надійшло 2 звернення від жителів АРК і Севастополя, які б хотіли оселитися на території області. Зі свого боку луганчани також відгукнулися на заклики підтримати своїх співвітчизників і готові безкоштовно прийняти у своїх будинках гостей з Криму. На номер гарячої лінії вже зателефонувало 10 чоловік. Кримчанам пропонують оселитися в Стаханові, Кіровську, Первомайську, Луганську, Старобільську та Старобільському районі, а також у Білокуракинському, Сватівському, Біловодському та Лутугинському районах.

У територіальних центрах соціального обслуговування і будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів можуть розміститися 320 осіб, ще для 420 осіб передбачені місця в оздоровчих таборах області. Департамент соціального захисту населення ОДА працює над перспективою розміщення кримчан у санаторіях-профілакторіях області, є відповідна домовленість з низкою керівників цих закладів.

Соціальна допомога буде нараховуватися відповідно до даних з електронних справ громадян – оперативно та в обсягах, зазначених законодавством.

Необхідну підтримку громадянам, які лишили свої домівки у Криму, готові надати й органи охорони здоров’я, а також науки і освіти: медична допомога буде надаватися їм, переважно, за державний кошт, луганські школи готові зарахувати кримських дітей. З проведенням зовнішнього незалежного оцінювання проблем теж не передбачається.

За підсумками наради Ірина Верігіна дала ряд протокольних доручень. Зокрема, Луганщина готує пакет пропозицій щодо внесення змін до Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» задля надання додаткової допомоги людям, які постраждали від анексії Криму Російською Федерацією.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ