Олександра Янчука призначили гендиректором Кіностудії Довженка

Олександра Янчука призначили гендиректором Кіностудії Довженка

02.04.14 12:24 0 669
Міністр культури України Євген Нищук призначив на посаду генерального директора Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. П. Довженка». Олександра Янчука.

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

«Кіностудія Довженка – це справжня перлина не лише для Києва чи України, а й для всієї Європи, – сказав міністр. – Саме тому важливо, щоб на посаді керівника Кіностудії працювала людина, яка знає та поважає історію, усвідомлює, що цими місцями ступала нога наших видатних геніїв, ба більше – тут творив класик світового кіно Олександр Довженко. Сподіваюсь, що новий керівник буде враховувати думку колективу, але, разом з тим, працюватиме над розумним реформуванням Кіностудії та буде залучати інвесторів, творчу молодь і втілюватиме сучасні творчі проекти».

Новий керівник Кіностудії Олександр Янчук зазначив: конструктивної критики та здорової конкуренції не боїться і готовий вивести українське сучасне кіно на якісно новий рівень, докласти зусиль, аби зробити його популярним.

«Для мене велика честь прийняти цю важливу посаду. Але це також – велика відповідальність. У ці непрості часи ми маємо залишатися такими ж одержимими кіно, щоб віра у нього рухала нами уперед. На Кіностудії, у цих історичних стінах має буяти життя. Я йду сюди, щоб втілювалось найголовніше – знімалося кіно!», – підкреслив Олександр Янчук.

Довідка.

Олександр Спиридонович Янчук народився 29 вересня 1956 у м. Фастів на Київщині, – український режисер, продюсер, сценарист, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України.

1984 року закінчив КДІТМ ім. І.Карпенка-Карого, працював асистентом режисера на Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

З 1989 року – один з найактивніших українських режисерів-постановників історичних фільмів з виразним національно-патріотичним акцентом, знімає на теми, табуйовані за радянських часів. Зокрема, автор стрічок – «Голод-33» (1991), – про трагедію українського голодомору, «Атентат – Осіннє вбивство у Мюнхені» (1995) – про убивство Степана Бандери, «Нескорений» (2000) – про головного командира УПА генерала Романа Шухевича, «Залізна сотня» (2004) – про боротьбу бійців УПА на польсько-українському кордоні у 1944–1947роках, «Владика Андрей» (2008) – про Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ