Бригинець: У Львові під монумент Шептицькому хочуть знищити пам’ятку паркового мистецтва

Бригинець: У Львові під монумент Шептицькому хочуть знищити пам’ятку паркового мистецтва

02.04.14 19:35 0 711
Львів’яни просять встановити у Львові пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому. Відповідне звернення надійшло до Олександра Бригинця.

Про це народний депутат пише на своїй сторінці у Фейсбук.

Відомо, що з часів Незалежності України громадяни міста Львова намагаються встановити пам’ятник митрополиту Шептицькому у Львові. З цією метою з 1992 року було проведено ряд мистецьких конкурсів. Існують різні думки щодо форми та місця увічнення пам’яті А. Шептицького. Останній конкурс, не визначивши певного переможця, передбачає спорудження монументу на пл. Св. Юра.

«Проте в цьому проекті є один дивний пункт: для встановлення пам’ятника необхідно вирубати дерева та практично знищити твір садово-паркового мистецтва відомого садівника Львова Арнольда Рьорінга. Але, пробачте, ми живемо не в Радянському Союзі, де процвітала гігантоманія і заради облаштування площ та монументів знищувалися церкви, парки та інше. Звісно, пам’ятник Шептицькому у Львові потрібно ставити, але не за рахунок об’єкта, створеного видатним фахівцем. Про це й мови не повинно йти», – наголосив О. Бригинець.

Саме тому нардеп звернувся до міського голови м. Львова А. Садового з проханням надати інформацію щодо того, які заходи було вжито Львівською міською радою щодо вирішення питання стосовно встановлення пам’ятника митрополиту Андрію Шептицькому у місті Львові та для пошуку місця для його встановлення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ