Івано-Франківщина: напередодні Великодних свят відбулася зустріч працівників Управління ДСНС в області з священнослужителями

Івано-Франківщина: напередодні Великодних свят відбулася зустріч працівників Управління ДСНС в області з священнослужителями

02.04.14 12:08 0 676
Наближається Великдень, тому з метою запобігання пожеж у храмах Прикарпаття працівники Управління ДСНС в області взяли участь у зборах деканату під керівництвом Митрополита Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владики Володимира Війтишина, на яких обговорили чимало питань, зокрема велику увагу приділили запобіганню виникнення пожеж під час проведення Великодніх свят.

На території Івано-Франківської області є понад тисяча культових споруд – храмів, соборів, церков, молитовних домів. І за даними статистики, в основному культові

споруди горять під час вихідних днів та великих релігійних свят, адже, завершуючи святкові служби, священики та прихожани використовують кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагає особливої пильності, відтак нагадування про ретельне дотримання правил безпеки є доречним.

В ході зустрічі, працівники Управління ДСНС в області звернули увагу присутніх на випадки пожеж, які трапилися на території області останнім часом, підкресливши, що переважна більшість їх трапляється саме з людської необережності чи недбалості, а також через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж.

Рятувальники наголосили священнослужителям про важливість забезпечення церковних храмів первинними засобами пожежогасіння, насамперед вогнегасниками та продемонстрували присутнім, як ними правильно користуватися. Також їм були роздані листівки застережуючого характеру про дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах.

Відрадно, що священнослужителі з розумінням ставляться до ініціативи рятувальників, усвідомлюючи життєву важливість даної проблеми. „ Ми, як священнослужителі, хочемо звернути особливу увагу наших людей Прикарпаття, щоб вони обережно ставилися до вогню, берегли себе, свої домівки та храми. Ми хочемо цією нашою співпрацею попередити лихо чи нещастя”, - зазначив Володимир Війтишин. Також священнослужителі запевнили рятувальників, що постійно напередодні великих релігійних свят нагадують вірянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: Навчальний центр Державної ...

КОМЕНТАРІ