У Львівській області священнослужителі Стрийщини взяли під опіку дітей-правопорушників

У Львівській області священнослужителі Стрийщини взяли під опіку дітей-правопорушників

02.04.14 15:23 0 703
Духовну науку з неповнолітніми, які перебувають на обліку в Стрийському міськвідділу міліції, провів ієромонах-студит о.Никанор Лоїк – Адміністратор церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому Соборі Воскресіння Христового м. Києва.

Стрийські правоохоронці спільно зі священнослужителями Стрийської єпархії започаткували проведення годин духовної науки з дітьми-правопорушниками. Один раз в тиждень отець Андрій Бінас проводить бесіди з неповнолітніми, які розпочинаються спільною молитвою. Отець Андрій розказує дітям про Бога, гріхопадіння, молитву, довіру Богу та покаяння.

Минулого тижня отець Никанор проводив реколекції у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м.Стрия та на запрошення о.Андрія Бінаса, провів духовну науку з дітьми, якими він опікується.

Зустріч бала дуже цікавою та повчальною. Отець розповів про Тайну Покаяння та умови доброї сповіді, а також про життя святих. Зокрема, о.Никанор зазначив, що кожен з нас має можливість покаятися та переосмислити своє життя. Для прикладу він розповів історію Марії Єгипетської – великої святої, яка народилася у Єгипті. У віці 12 років вона пішла з дому до Олександрії, де віддалася нестримній розпусті, так прожила 17 років.

Якось вона вирішила відправитися до Єрусалиму з групою прочан, але не для того щоби поклонитися святиням, а щоби вловити більше душ у свої сіті. Під час свята Воздвиження Хреста Господнього цікавість потягла її до храму, проте незнана сила не дозволила їй переступити поріг церкви. Налякана вона звернулася з молитвою до Пресвятої Богородиці, вимолила її допомогу і вирушила до Йорданської пустелі – молитися про прощення своїх гріхів. У пустелі прожила вона 47 років.

Отець Никанор запевнив дітей, що двері Господнього Храму завжди відкриті для людини, незважаючи на її минуле та вчинки. Ніколи не пізно переосмислити своє життя, покаятися та виправитися.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Свободівці Волині ...

КОМЕНТАРІ