Курсанти львівського міліцейського вишу пройшли курс бойової підготовки

Курсанти львівського міліцейського вишу пройшли курс бойової підготовки

02.04.14 14:29 0 873
Кілька днів другокурсники Львівського державного університету внутрішніх справ брали участь у тактико-спеціальних навчаннях. Наразі триває другий етап підготовки, в якому візьмуть участь ще 60 вихованців вишу.

У період з 24 до 29 березня на базі навчально-тренувального центру «Верещиця» 59 курсантів 2-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях. Керівництво навчанням здійснював полковник міліції Олексій Авраменко.

За словами виконувача обов’язків ректора ЛьвДУВС Валерія Середи, плануючи проведення цих тренувань, педагогічний склад ставив перед собою основне завдання – навчити курсантів захищати себе у найбільш екстремальних ситуаціях. Ще одна мета, яку переслідували організатори навчань, – виховати у курсантів навики організованої, серйозної та згуртованої роботи у команді.

Молоді правоохоронці на чолі з досвідченими науково-педагогічними працівниками кафедр тактико-спеціальної підготовки та фізичної підготовки пройшли інтенсивні навчання з інженерної, тактичної, фізичної, вогневої, стройової та психологічної підготовки. Юнаки дізнались також про основи топографії та пройшли експрес-курс з надання долікарської допомоги.

Вже з першого дня, подолавши 13 кілометрів у повному обмундируванні, курсанти зрозуміли, що часу на відпочинок та жарти тут не буде. Адже далі їх чекало і облаштування окопів, і подолання психологічної смуги перешкод, і практичні стрільби з автоматів Калашникова, і спеціальна фізична підготовка, і тактичні навчання з ліквідації масових заворушень.

За час навчань їм також довелось побувати у ролі терористів, які захоплювали навчально-тренувальну базу, заручників, звільнених завдяки вдало проведеним діям «переговорників».

Насичений та напружений тиждень, повний випробовувань та чергових «сюрпризів» від наставників, залишив у пам’яті хлопців лише яскраві приємні спогади.

Тепер на черзі другий етап – у період з 31 березня до 5 квітня 60 курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції пройдуть аналогічні навчання у НТЦ «Верещиця».

Відділ зв’язків

із громадськістю

ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ