Львівщина: нідерландська компанія «Галіція Грінері БВ» інвестуватиме 10,75 млн євро в тепличне господарство області

Львівщина: нідерландська компанія «Галіція Грінері БВ» інвестуватиме 10,75 млн євро в тепличне господарство області

02.04.14 12:23 0 762
Нідерландська компанія «Галіція Грінері БВ» готова інвестувати 10,750 млн євро для запуску нового сільськогосподарського проекту в Буському районі. Про це йшлося 1 квітня, під час робочої зустрічі голови Львівської ОДА Ірини Сех з головним виконавчим директором компанії Пітером де Фрейдом, а також менеджером Фонду нових ринків голландського банку FMO Стівеном Дюжверменом.

Зокрема, нідерландські інвестори розповіли, що вони тривалий час займаються розвитком тепличних господарств у Чорноморському регіоні, однак це перший проект, який реалізовується в Україні.

«Цей проект розташований на земельній ділянці у м. Буську, яка займає площу 20 гектарів. Перша фаза, над якою ми зараз працюємо, це тепличне господарство площею 6 га. На ділянці хочемо збудувати дві теплиці для вирощування перцю та помідорів площею по 2,5 га кожна, а також на 1 га будуть розташовані складські приміщення. Крім того, на 4 тис кв метрів ми будуємо теплицю, в якій вирощуватимемо салати та різноманітну зелень», – поінформував Пітер де Фрейд.

Він пояснив, що компанія змушена розпочати перший етап із шести гектарів, оскільки в Україні наразі немає відповідних кваліфікованих працівників, які могли б працювати в сучасних теплицях. «Тому наша компанія розробила інтенсивну схему навчання працівників, аби вони могли здобути відповідні кваліфікації. Також на перспективу ми сподіваємося на тісну співпрацю з аграрним університетом, щоб студенти – аграрії змогли проходити практику і набиратися навичок», – зазначив П. де Фрейд.

Своєю чергою, голова Львівської ОДА Ірина Сех підкреслила, що дуже важливим фактором є те, що інвестиції будуть скеровані в екологічно безпечний напрямок, тому Львівська облдержадміністрація всіляко сприятиме підтримці такого інвестора. «Я буду підтримувати такі ініціативи, і запрошую розвивати бізнес на взаємовигідних для всіх сторін умовах», – наголосила голова Львівської ОДА.

Також Ірина Сех відзначила, що Уряд України декларує низку законодавчих змін, аби території могли самостійно визначати шлях свого розвитку та встановлює курс на дерегуляторну політику в галузі економіки.

«Тому в нас з’являється можливість зняти багато гострих моментів у співпраці бізнесу та влади. Більше того, є ініціатива місцевої влади, щоби Львівщина була пілотним проектом щодо дерегуляції та децентралізації державного управління. Впевнена, що це тільки сприятиме веденню успішного бізнесу як на Львівщині так і загалом в Україні», – сказала Ірина Сех.

Довідка:

ТзОВ «Галіція Грінері» – це компанія, що займається вирощуванням овочів в теплицях в Західній Україні. Цим товариством повністю володіє нідерландська компанія «Галіція Грінері Холдинг БВ», що виробляє та частково імпортує тепличні овочі для українського ринку. Її метою є виробництво та продаж здорових та безпечних продуктів напряму підприємствам «Хорека» у Львівській області, оптовому ринку «Шувар» у Львові, а також місцевим і міжнародним роздрібним мережам, що базуються в Україні. Продукти будуть позначені як місцево вирощені овочі нідерландської якості.

ТзОВ «Галіція Грінері» дотримується принципу щодо імпорту: висока якість продуктів та прозорість імпортування.

FMO банк – голландський банк, який підтримує розвиток приватного бізнесу в країнах, що розвиваються і у країнах, які формують ринок. Банк є державно (51% акцій) – приватним (49% акцій) партнерством.

FMO банк підтримує Фонд Нових Ринків (FOM), який за підтримки Міністерства зовнішньої торгівлі та розвитку корпорацій Голландії стимулює голландські підприємства інвестувати в ринки, що розвиваються, шляхом надання середньо- і довгострокових кредитів спільним підприємствам, які контролюються або управляються голландськими компаніями.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олександра Янчука ...

КОМЕНТАРІ