Львівщина: Ірина Сех просить міністра енергетики та вугільної промисловості не допустити загострення соціальної напруги на «Шахті «Надія»

Львівщина: Ірина Сех просить міністра енергетики та вугільної промисловості не допустити загострення соціальної напруги на «Шахті «Надія»

02.04.14 14:40 0 705
Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулась до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана щодо ситуації на ПАТ «Шахта «Надія» з відвантаженням вугілля та заборгованістю за спожиту електроенергію.

У листі до міністра очільник Львівщини наголошує, що ПАТ «Шахта «Надія», працюючи без державної підтримки, забезпечує перевиконання планових показників з видобутку вугілля (січень 2014 року – 134%, лютий – 140, 2%, березень – 153, 2%). Незважаючи на це, на шахті є постійні проблеми з реалізацією вугілля на теплові електростанції. При можливості щоденно відвантажувати до 15 вагонів, реально відвантажується значно менше, наприклад: 01-06.01.2014 – по 5 вагонів щодоби; 21-31.03 – по 2 вагони щодоби.

В результаті, на підприємстві виникає брак обігових коштів на виплату зарплати та погашення боргу за спожиту електроенергію. У березні виник борг на суму 1 млн. 226 тис.грн.

«Це зумовило загрозу припинення електропостачання шахти, а отже може спровокувати загострення соціальної напруги на підприємстві. Враховуючи цю ситуацію, та для забезпечення стабільної роботи підприємства, просимо доручити ДП «Вугілля України» забезпечити відвантаження вугілля з шахти на теплові електростанції у квітні і до кінця 2014 року в обсязі не менше, ніж по 15 вагонів щодоби», – йдеться у листі голови Львівської ОДА Ірини Сех до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Булатов: "Якщо знайдемо ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ