Свободівці взяли участь у львівських заходах до сороковин загибелі героїв Майдану

Свободівці взяли участь у львівських заходах до сороковин загибелі героїв Майдану

02.04.14 15:11 0 872
У Львові відбулися скорботні заходи з нагоди сороковин загибелі героїв Майдану. Зокрема, у Львівській обласній філармонії відбувся концерт-реквієм "Слава Небесній сотні" за участі всесвітньовідомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру "INSO-Львів" та вокальної формації "Піккардійська терція". Вшанувати пам'ять про загиблих прийшли свободівці голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та депутат обласної ради Роман Ковальчук.

Під час концерту відбулася презентація книги-реквієму "Небесна сотня" та виставка плакатів з портретами героїв. Цим концертом Львівська обласна філармонія вирішила також підтримати родини загиблих, і частина отриманих коштів буде скерована у фонд підтримки родин загиблих.

Того ж дня на стадіоні "Арена Львів" ветерани ФК "Карпати" та ФК "Динамо" зіграли товариський матч під гаслом "Футбольні ветерани – за єдину Україну!", присвячений пам'яті героїв Небесної сотні. Перед початком гри з вітальним словом до футбольних уболівальників та гравців обох команд звернулась голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех. Зокрема, вона зазначила, що як ніколи, слід консолідувати зусилля заради збереження цілісності та неподільності України.

До сороковин на львівському Майдані відбулося віче та молитва в пам'ять про героїв Небесної сотні. Разом з львів'янами за душі загиблих героїв молився і голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій. Очільник обласної ради наголосив, що серед тих, хто душу й тіло поклав за нашу свободу є герої УПА, Січові Стрільці, Герої Крут та Небесної Сотні. "В бою за правду, свободу та гідне життя на рідній землі загинули одні з найкращих синів і доньок українського народу. Новітні герої своєю великою любов'ю, мудрістю та душевним теплом зберегли неньку Україну від найбільшої загрози – втрати незалежності.

Щодня ми все більше усвідомлюємо, якими насправді були наміри колишнього керівництва нашої держави. Ні, це далеко не гроші, які російський Президент дав як позичку українцям. Це навіть не декларація знижок на газ... Насправді на стіл обох цих політиків лягла карта України, на яку вже зовсім скоро планували накласті карту Росії. Але цього не дав зробити Майдан. Путін не врахував одного – великої сили українського духу, тієї щирої та самовідданої любові наших патріотів до рідної землі. Герої Небесної сотні йшли на смерть, усвідомлюючи, що українська земля, полита їхньою молодою кров'ю, здригнеться і з неї повтікають вороги", – сказав Петро Колодій.

Також голова обласної ради наголосив на необхідності пам'ятати про відважний вчинок кожного з героїв. "Всі ми, хто любить Україну, молиться за її щасливе майбутнє, маємо бути сильними та єдиними, берегти нашу землю та не дати панувати ворогам в ріднім краю. І нехай слова національного Гімну України завжди будуть нашим дороговказом!" – зазначив націоналіст.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Булатов: "Нашу заявку на ...
Наступна новина: Рівне: в «ТЕКСТИЛЬНИКУ» ...

КОМЕНТАРІ