У Житомирі у спільній молитві згадали героїв «Небесної сотні»

У Житомирі у спільній молитві згадали героїв «Небесної сотні»

02.04.14 13:12 0 694
Увечері 31 березня до Свято-Михайлівського кафедрального собору у Житомирі прийшли сотні вірян, щоб у спільній молитві згадати героїв «Небесної сотні». До житомирської громади приєдналися керівники області та міста: голова облдержадміністрації Сидір Кізін, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк.

Спільну поминальну молитву за загиблими небесної сотні на 40-й день ініціювала громада Свято-Михайлівського кафедрального собору, на стіні якого з 22 лютого розвішені портрети та імена людей, котрі поклали життя за кращу долю рідної країни.

«Ми молитовно згадуємо той сороковий день загибелі Небесної сотні. Вони виконали велику заповідь: більше немає любові, ніж тих, хто життя своє покладає за друзів. Вони віддали життя за Україну, за свободу. Це приклад справжньої любові до рідної землі та народу», - сказав настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан.

«Цю подію кожен українець пропустив крізь себе. Для кожного є рідний у небесній сотні. Це урок в масштабах нашої історії, котрий пам’ятатиме кожен. Нація повинна боротися за свою свободу та незалежність, як це зробили герої Небесної сотні. Тоді на нашу країну ніхто не посміє зазіхати», - зазначив голова облдержадміністрації Сидір Кізін у спілкуванні із журналістами.

«Увесь світ захоплений героїчністю та відважністю молодих людей України, котрі віддали життя за її свободу та незалежність. Наразі я проживаю у Канаді, де вся українська діаспора також переживала ці страшні події разом зі своїми земляками. Два дні тому приїхала до рідного Житомира, адже не могла оминути дня пам’яті Небесної сотні», - сказала жителька Канади, уродженка України Ірина Козинець.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки пильності та ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ