Чернігів: 19 протоколів на порушників-паліїв складено з початку року екологічною інспекцією

Чернігів: 19 протоколів на порушників-паліїв складено з початку року екологічною інспекцією

02.04.14 17:21 0 699
19 протоколів на порушників, які палять сміття на території міста, складено в Чернігові працівниками екологічної інспекції КАТП 2528 із початку року. Штраф за дане порушення складає від 340 грн. до 1700 грн.

«З приходом весни ми практично щодня проводимо рейди з виявлення осіб, котрі спалюють опале листя, залишки рослинності та інше сміття, як у приватному секторі, так і на території підприємств, організацій тощо», - розповідає начальник інспекції Сергій Стринадко.

Він нагадує, що дим від спалювання залишків рослинності та опалого листя з накопиченими шкідливими речовинами, які викидаються в повітря автотранспортом і підприємствами, може завдати серйозної шкоди здоров'ю людей. Особливо небезпечним є спалювання рослинності, обробленої хімікатами на присадибних ділянках. Крім того, такі вогнища не лише завдають шкоди довкіллю та здоров'ю людей, а й можуть перерости в неконтрольовані пожежі та призвести до значних збитків.

Комунальники рекомендують мешканцям приватного сектору замість спалювання заздалегідь подбати про облаштування компостної ями. Це не тільки збереже гаманець господаря від штрафу, а ще й дасть якісне добриво для присадибної ділянки у наступному році.

У разі виявлення фактів порушень – телефонуйте до екологічної інспекції КП «АТП-2528» міської ради за телефоном «гарячої лінії» 97-41-41.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські громади ...
Наступна новина: Набув чинності вирок двом ...

КОМЕНТАРІ