Набув чинності вирок двом спільникам за вчинення на території Київської та Рівненській областей тяжких злочинів

Набув чинності вирок двом спільникам за вчинення на території Київської та Рівненській областей тяжких злочинів

02.04.14 17:23 0 719
Раніше судимий 31-річний житель м. Києва та його 28-річна співмешканка вчинили з корисливих мотивів ряд розбійних нападів та два умисні вбивства. Своїми жертвами вони обирали людей похилого віку та беззахисних жінок.

Так, у м.Києві та Київській області підозрювані вчинили розбійні напади на двох жінок, яких обманом заманили у безлюдні місця, та, погрожуючи насильством, забрали гроші, мобільні телефони, інші особисті речі на загальну суму близько 6 тис. грн.

У помешкання наступної жертви – 83-річної бабусі вони потрапили під виглядом квартиронаймачів. Напали на стареньку та задушили, після чого незаконно заволоділи її речами на загальну суму більш як 2,5 тис. грн.

Маючи намір продовжити свою злочинну діяльність, спільники разом приїхали у с. Тинне, що в Сарненському районі Рівненської області. Тут проживала родичка жінки - двоюрідна бабуся. Як тільки зайшли до будинку, відразу почали душити її руками і хусткою, а потім ще й нанесли удар в голову сокирою. З будинку вони забрали 800 грн. та 5 ювілейних медалей.

Правоохоронці затримали зловмисників у місті Рівне у найманій квартирі, де ті тимчасово оселились.

Досудовим та судовим слідством вину останніх у вчиненні вбивств, розбоїв та шахрайства повністю доведено.

Вироком Сарненського районного суду чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, його спільниці призначено покарання згідно із цим вироком у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна. Також задоволено цивільні позови потерпілих про відшкодування матеріальної шкоди на загальну суму більш як 20 тис. грн.

Згідно з ухвалою Апеляційного суду Рівненської області вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційні скарги засуджених – без задоволення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ