Рівненщина: в професійному ліцеї відбувся «День Цивільного захисту»

Рівненщина: в професійному ліцеї відбувся «День Цивільного захисту»

02.04.14 13:01 0 810
Даний захід із залученням викладачів та студентів було проведено для вдосконалення форм і методів реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру, набуття практичних навичок в діях по сигналах оповіщення ЦЗ та при виникненні надзвичайних подій. Зазначений захід, як це передбачено методичними освітніми рекомендаціями, був спрямований ще й на підбиття підсумків вивчення учнями курсів «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», формування в учнів якостей свідомого виконання встановлених правил безпеки в навчально-виховному процесі, норм безпечної поведінки в побуті і в умовах надзвичайних ситуацій; навчання користуванню засобами індивідуального захисту. Під час теоретичної частини заходу перед студентами виступили представники служб цивільного захисту району з демонстрацією учбових фільмів. Юнаків ознайомили із засобами колективного та індивідуального захисту, порядком надання першої медичної допомоги. Після цього учні виконували нормативи з одягання респіратора, протигаза, загальновійськового захисного костюма.

Практична частина «Дня цивільного захисту» розпочалася із демонстрації дій рятувальників щодо гасіння умовної пожежі в кімнаті на 2-му поверсі гуртожитку та евакуації мешканців. Потому бійці Держслужби з НС показали студентам й викладачам роботу ручного пожежного ствола, первинних засобів пожежогасіння, ознайомили учнів із спеціальними апаратами для захисту органів дихання. Всі бажаючі мали змогу потримати в руках водяні стволи, вогнегасники, одягти апарати та самостійно загасити вогонь.

Рятувальники та педагогічний колектив ліцею переконані, що набуті підлітками навички в ході підготовки та проведення «Дня цивільного захисту» дадуть змогу більш впевнено почувати себе при діях в екстремальних ситуаціях.

Рокитнівський РС ГУ ДСНС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ