Профілактичні заходи "Канікули": до адміністративної відповідальності притягнуто понад півсотні неповнолітніх

Профілактичні заходи "Канікули": до адміністративної відповідальності притягнуто понад півсотні неповнолітніх

02.04.14 13:40 0 739
Завершилися весняні канікули. Після тижневого відпочинку діти знову повернулися за шкільні парти. За тим, як проводили своє дозвілля неповнолітні, стежили працівники міліції спільно з службами у справах дітей міськрайдержадміністрацій, органів освіти, науки та громадськості.

Як розповів виконуючий обов’язки начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей обласної міліції Володимир Пахолків, за результатами профілактичних заходів «Канікули» складено 131 адміністративний протокол: до відповідальності притягнено 56 неповнолітніх та 72 дорослих.

Так, серед правопорушень, які найчастіше вчиняли неповнолітні - розпивання спиртних напоїв, пива та інших слабоалкогольних напоїв, паління цигарок в громадських місцях, дрібне хуліганство.

На дорослих осіб складено адміністративні протоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків (45), доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння (21), продаж підліткам тютюнових та спиртних виробів (8).

Під час весняних канікул міліціонери виявили факт втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. 39-річний житель Гусятинського району до злодійського ремесла привчав 16-річного сина. Вдвох родичі вчинили крадіжку в сусідньому Підволочиському районі. Тепер, окрім статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, 39-річному чоловікові інкримінують статтю 304 ККУ – втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Правоохоронці й надалі проводитимуть роботу щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині чоловік ...
Наступна новина: У Львівській області до ...

КОМЕНТАРІ