Завдяки пильності та небайдужості тернополянина правоохоронці спіймали квартирного злодія

Завдяки пильності та небайдужості тернополянина правоохоронці спіймали квартирного злодія

02.04.14 13:09 0 686
Досвідченого квартирного злодія взяли «на гарячому» співробітники Тернопільського міськвідділу міліції. Вийти на його слід правоохоронцям допомогла пильність одного тернополянина, котрий помітив, як зловмисник блукав під’їздом у пошуках наживи.

42-річний житель обласного центру спеціалізувався на квартирних крадіжках шляхом вільного проникнення до помешкання. Злодій ходив під‘їздами багатоповерхівок і шукав незачинені двері. Збагатитися таким чином йому вдавалося не раз. На протиправну справу виходив після обіду. Аби здійснити крадіжку, злодієві вистачало декілька хвилин. З чужих квартир виносив жіночі сумки, барсетки. Вміст краденого перевіряв одразу. Як правило, брав лише гроші, а сумки та барсетки залишав у під’їзді. Суми краденого були різні від 200 до 3000 гривень. Працівники міліції довели причетність підозрюваного до вчинення трьох крадіжок.

Як встановили правоохоронці, чоловік має багате кримінальне минуле. За його плечима сім судимостей – усі за майнові злочини. Востаннє в ізоляції від суспільства провів майже чотири роки. Звільнившись умовно-достроково минулоріч, довго без звичного ремесла не протримався – вже у січні цього року вчинив першу крадіжку.

Спіймати злодія міліціонерам допоміг один тернополянин, який саме був вдома, коли почув, що хтось смикає за дверну ручку. Через вічко побачив підозрілого чоловіка, котрий ходить від одних дверей до інших. Тернополянин пішов слідом за незнайомцем і почав його питати, що він тут робить. Останній, нічого не пояснивши, кинувся тікати. Тоді чоловік зателефонував до міліції. Правоохоронці відреагували оперативно – вже через декілька хвилин впіймали підозрілого незнайомця, який, як з’ясувалося, щойно скоїв квартирну крадіжку. Як речовий доказ у нього вилучили чужий гаманець. Крадене, до слова, злодій намагався викинути, щойно побачив людей у формі.

Слідчими Тернопільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такі злочини тернополянину загрожує до 6 років ув’язнення. Правоохоронці продовжують перевіряти його причетність до аналогічних протиправних діянь.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі у спільній ...

КОМЕНТАРІ