Тернопільські громади задоволені співпрацею із надрокористувачами

Тернопільські громади задоволені співпрацею із надрокористувачами

02.04.14 17:21 0 717
Депутати обласної ради продовжують вивчати співпрацю надрокористувачів із місцевими громадами. У вівторок робоча група виїжджала у Теребовлю, села Долина Теребовлянського району та Звиняч Чортківського.

Депутати спілкувалися із місцевими депутатами та представниками жителів населених пунктів, вивчали дотримання умов договору про соціальне партнерство між підприємцями та громадою. Під час зустрічей з’ясовувалося, як підприємці та підприємства, які очікують від обласної ради надання спеціальних дозволів на користування надрами, сприяють економічному та соціальному розвитку населених пунктів, що розташовані поруч.

«Ми хочемо знати, чи виконують підприємці заявлені соціальні гарантії, як допомагають у розвитку села ти міста, поблизу яких використовують природні багатства», – зазначив депутат обласної ради Олександр Стадник.

Присутні запевнили, підприємці, які працюють та територіях населених пунктів, долучаються до вирішенні соціальних питань – ремонт доріг, закладів культури, харчування у дошкільних закладах, вирішення інших питань регіону тощо.

Представники органів місцевого самоврядування одностайно заявляли – вони зацікавлені у тому, щоб працювали підприємства, до скарбниці міст та селищ надходили податки, а місцеве населення мало роботу.

«Село , місто чи селище не розвиватиметься без допомоги місцевих бізнесменів. Вони допомагають, вони сприяють розвитку кожного населеного пункту», – такий головний лейтмотив зустрічей із місцевою владою та громадськістю.

Чим більше у кожному селі працюватиме підприємств, тим краще житимуть мешканці населених пунктів. «Без сприяння з боку влади діяльності місцевих виробників та підприємців вирішити соціальні проблеми краян буде нереально», – зазначили представники влади на місцях.

На наступній сесії депутати Тернопільської обласної ради планують розглянути ряд проектів рішень щодо надання спеціальних дозволів на розробку родовищ та користування надрами.

«Депутати вивчають ситуацію у районах. Ми хочемо знати, наскільки сумлінно виконуються усі визначені обласною радою вимоги та прийняті домовленості, чи реалізуються угоди про соціальне партнерство на місцях тощо. Від цих результатів залежатиме і рішення обласної ради», – зазначив голова обласної ради Василь Хомінець.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: увага, ...
Наступна новина: Чернігів: 19 протоколів на ...

КОМЕНТАРІ