Кримські школярі та студенти відновили своє навчання на Дніпропетровщині

Кримські школярі та студенти відновили своє навчання на Дніпропетровщині

02.04.14 18:24 0 674
Після завершення весняних канікул у школах Дніпропетровщини розпочали навчання 65 кримських школярів – діти, які разом з батьками тимчасово переїхали до Дніпропетровщини. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними департаменту, діти з кримських сімей зараховані до шкіл Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограда, Нікополя, Широківського та Софіївського районів. Наразі вони повністю забезпечені підручниками. Навчальний процес триває за програмою регіональних шкіл.

Учні випускних класів, які переїхали з Криму і виявили бажання складати зовнішнє незалежне оцінювання у Дніпропетровській області, зможуть це зробити, подавши відповідні заявки.

Крім того, до дніпропетровських вишів почали зараховувати перших студентів. Зокрема, студенти Кримського державного медичного університету імені Георгієвського продовжать здобувати освіту в Дніпропетровській державній медичній за бюджетною формою навчання.

Загалом до Дніпропетровської медакадемії надійшло 18 заяв від кримських студентів із проханням переведення їх до складу студентів академії.

До інших вишів Дніпропетровщини також надходять десятки звернень щодо переведення.

За даними облдержадміністрації, студенти з Криму можуть продовжувати навчання на бюджетній основі лише за умови збереження українського громадянства. Якщо студент змінює українське громадянство, то у вищому навчальному закладі він продовжує навчатися як іноземний громадянин, тобто на контрактній основі.

Раніше у Дніпропетровську створили Регіональний координаційний центр з організації роботи щодо підтримки сімей з Криму. Його спеціалісти займаються влаштуванням переселенців на тимчасове проживання, допомагають із працевлаштуванням тощо. Водночас у соціальних мережах дніпропетровські волонтери повідомляють небайдужим про потреби переселенців, для родин з дітьми збирають іграшки, одяг, фрукти, солодощі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Ярмарка умінь «Чудеса ...

КОМЕНТАРІ