На Житомирщині упродовж березня закрито три десятки підпільних пунктів прийому металобрухту

На Житомирщині упродовж березня закрито три десятки підпільних пунктів прийому металобрухту

03.04.14 12:59 0 690
В області правоохоронці значно активізували протидію незаконним операціям з металобрухтом: відповідними перевірками охоплені як дорожні магістралі, так і населенні пункти. За результатами їх проведення нелегальні пункти, які виявлені у всіх районах, припинили свою діяльність.

У с. Радулін Баранівського району під час проведення санкціонованого огляду домогосподарства 42-річного місцевого жителя міліціонери виявили майже півтори тонни брухту чорного металу, а також металеві ваги для відповідних цілей.

За наявними у правоохоронців свідченнями, чоловік постійно приймав металобрухт від місцевих жителів, не маючи на це жодних підстав.

Під час перевірки отриманої від громадськості інформації ще один нелегальний пункт виявили дільничні інспектори у Коростені. У подвір’ї місцевого жителя вилучено понад тонни брухту та промисловий прилад для вимірювання ваги.

В обох випадках на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, які фіксували наявні порушення.

У с. Обище Олевського району незаконну підприємницьку діяльність розгорнув 34-річний чоловік. Про необхідність її реєстрації та ліцензування молодик «забув», хоча, за словами місцевих жителів, працював пункт в цілодобовому режимі.

Інспектори ДАІ неподалік с. Мотійки Народицького району зупинили автомобіль «ГАЗель», за кермом якого перебував 30-річний житель Коростенського району. Чоловік транспортував близько 1,5 тонни металобрухту, який, за його словами, закупив упродовж дня у місцевих жителів. Жодних дозвільних документів для цього у керманича автівки не було, та й підтвердити придбання непридатних у господарстві речей, а не вивезення з небезпечної зони фонуючого металу, він не зміг.

Подібна історія сталася із ще одним коростенцем. Його автомобіль «ВАЗ-2107» з причепом зупинили ДАІвці у с. Щорсівці під час відпрацювання району. Понад 700 кг промислового металобрухту перевозилось до пункту подальшої реалізації.

Усі транспортні засоби були затримані та доставлені до територіальних підрозділів міліції для з’ясування обставин.

- Лише у березні викрито та припинено роботу майже трьох десятків підпільних пунктів, які працювали, практично, у кожному районі області, - прокоментував заступник начальника УМВС Юрій Лебідь. - У Малинському та Новоград-Волинському відразу трьох нелегальних «точок», у Коростенському та Овруцькому – двох.

За цими та іншими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом). Фігурантам відповідно до санкції може загрожувати покарання у вигляді штрафних санкцій від 500 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 100 до 200 годин.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Великий Березний: від ...

КОМЕНТАРІ