У Луцьку планують обмежити продаж алкогольних напоїв

У Луцьку планують обмежити продаж алкогольних напоїв

03.04.14 09:21 0 756
На шньому засіданні виконавчого комітету розглядалося питання «Про режим роботи окремих закладів торгівлі та ресторанного господарства». Документ підготовлений управлінням розвитку підприємництва та реклами. Згідно з ним пропонувалося у кафе «Базилік» (вул. Словацького, 7) встановити режим роботи до 6 години, а магазину «Смакота» (пр-т Президента Грушевського, 22 в) – цілодобово.

Крім того, цілодобовий режим роботи із забороною продажу з 22.00 год. до 08.00 год. пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових мали встановити торговому павільйону «Розмарин» на зупинці громадського транспорту (вул. Гордіюк, 10а).

Однак, під час розгляду цього питання член виконавчого комітету Михайло Щур запропонував обмежити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива з 22 до 8 години й магазину «Смакота», якому теж встановлювався цілодобовий режим роботи.

На це начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк зауважив, що на це немає підстав. За його словами, підприємцем виконані усі вимоги встановлені нормативними актами міської ради.

Підтримав Олександра Козлюка й заступник міського голови Тарас Яковлев, який зауважив, що нині нема підстав для обмеження продажу алкогольних напоїв магазину «Смакота» з 22 до 8 години. Однак, він зауважив, що завершується регуляторна процедура проекту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 20.04.2011 №9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів». За його словами, цим документом пропонується заборонити на території міста продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства). Тарас Володимирович зазначив, що це проект рішення буде винесений на розгляд депутатів на найближчу чергову сесію. Якщо депутатський корпус його підтримає, то рішення вступить в дію з 1 червня цього року.

Він наголосив, що нещодавно відбувся «круглий стіл» за участю підприємців, які виступають проти заборони продажу алкоголю.

Проте, на переконання Тараса Яковлева, прийняти таке рішення необхідно. Заступник міського голови зауважив, що переважна більшість злочинів у нічний час скоюється у стані алкогольного сп’яніння. На його думку, прийняття рішення про заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, пива з 22 до 8 години матиме більше позитивних, ніж негативних наслідків для міста.

Також заступник міського голови зауважив, що працівники правоохоронних органів повинні більше уваги приділяти питанню дотримання закладами торгівлі рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час.

Після активного обговорення цього питання члени виконкому підтримали запропонований управлінням розвитку підприємництва та реклами проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі постійна ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ