У Волинській області за втручання прокуратури Колківському вищому професійному училищу повернуто незаконно відчужену землю

У Волинській області за втручання прокуратури Колківському вищому професійному училищу повернуто незаконно відчужену землю

03.04.14 16:29 0 684
Прокуратурою Маневицького району проведено перевірку додержання вимог Земельного кодексу України при розпорядженні земельними ділянками.

Встановлено, що колишній директор Колківського вищого професійного училища, зловживаючи владою, упродовж 2010 – 2011 років незаконно відчужив дві належні навчальному закладу земельні ділянки площею 5 га. та 0,12 га., чим завдав державі збитків на суму понад 184 тис. грн.

Відомості про це було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування директор училища повністю визнав свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні.

Збитки, завдані державі, наразі відшкодовані. Землю повернуто Колківському ВПУ.

Відтак між прокурором та освітянином укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої директору училища визначено покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням дворічного іспитового терміну. Окрім того, він муситиме сплатити штраф у розмірі 8 500 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерти ООН кажуть, що ...
Наступна новина: Ірина Сех зустрілася з ...

КОМЕНТАРІ