На Хмельниччині повіривши у повідомлення про виграш авто, кам'янчанин віддав шахраям півтори тисячі гривень

На Хмельниччині повіривши у повідомлення про виграш авто, кам'янчанин віддав шахраям півтори тисячі гривень

03.04.14 12:16 0 695
Втрати могли б бути іще вагомішими, якби потерпілий не натрапив у мережі Інтернет на повідомлення людей, яких вже обібрали шахраї за такою ж схемою. Наразі пошуком зловмисників займаються правоохоронці.

Того ранку на мобільний телефон 50-річного кам’янчанина надійшло СМС-повідомлення: «Na vash nomer vipal Priz: AVTO «CHEVROLET NIVA Pozdravlyaem Vas!!!.» з посиланням на сайт та контактами для отримання виграшу. Щасливчик не вагаючись почав телефонувати на вказані номери, однак слухавку ніхто не брав. Тоді він зайшов на вказаний сайт та відшукав номер мобільного для зворотного зв’язку. Слухавку підняв чоловік, який приємним голосом сказав: «Слухаю Вас. Представтесь, будь ласка, та поясніть, з якого приводу ви телефонуєте».

Кам’янчанин на емоціях почав розповідати про СМС-повідомлення, про свій виграш… Представник фірми попросив зачекати, аби звірити інформацію по базі даних, та вже за декілька секунд підтвердив виграш і попросив продиктувати паспортні дані та номер ідентифікаційного коду. Отримавши інформацію, чоловік на іншому кінці проводу повідомив, що останній день акції, і до 18.00 слід проплатити 1% від вартості автомобіля — 1560 гривень.

«Переможець» одразу ж погодився здійснити перерахунок і побіг до найближчого відділення банку. Перебуваючи біля терміналу, зателефонував до консультанта і під диктовку набрав номер рахунку та перерахував вказану суму. За хвилину почув, що кошти надійшли, але до 10.00 завтрашнього дня потрібно перерахувати ще 2800 гривень для переоформлення автомобіля та отримання номерів. Чоловік погодився і на цю вимогу, але щасливий випадок вберіг його від втрати цих коштів. Ввечері він сидів в Інтернеті та звернув увагу на коментарі, де люди скаржились на шахраїв, які заволоділи їхніми коштами, і вказували на вже знайомий йому сайт. Зваживши все, що з ним відбулось, потерпілий звернувся до Кам’янець-Подільського міського відділу міліції із заявою.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Кам’янець-Подільського МВ УМВС Юрій Дахно. – Ми робимо усе можливе, щоб вийти на слід зловмисників.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: депутати ...
Наступна новина: Курс гривні залежить від ...

КОМЕНТАРІ