Після ейфорії у кримчан настане різкий спад настрою, – психолог

Після ейфорії у кримчан настане різкий спад настрою, – психолог

03.04.14 17:00 0 681
Після приєднання Криму до Росії жителі півострова відчувають ейфорію, якій сприяє місцевий клімат, але незабаром у настроях кримчан буде помітний спад.

Про це в ефірі «Чорноморської ТРК» розповів соціальний психолог Олег Покальчук.

«Кримський клімат сприяє святковому настрою. Тому там відсвяткували навіть переведення стрілок на дві години вперед», – пояснив О. Покальчук.

За його словами, після ейфорії у кримчан настане різкий спад настрою, але через деякий час вони, нарешті, знову зможуть сприймати реальність адекватно.

«Кримчани думають, що вони вже в Росії. Насправді вони в Криму. Вони думали, що вони будуть жити тільки краще. Насправді все буде по-іншому. Дивитися на Росію з вікна туристичного автобуса – це одне, а жити в ній – це інше», – розповів психолог.

Він впевнений, незабаром кримчани відчують, що вони далеко не головні не те, що в Росії, а й навіть у Криму.

«У кримчан є власні амбіції. Росіяни не розуміють цього. Вони думають, що симпатії до Росії виключають апріорі свої, місцеві. Ні, там у людей є свої уявлення про те, як вони повинні жити. Так, вони невеликі, але вони є», – зазначив Покальчук.

Психолог вважає, що кримчанам доведеться інтегруватися в Російську Федерацію, забувши при цьому про власну ідентичність.

«У системі світовідчуття і світопрезентації Російської Федерації не передбачається вбудовування та функціонування. Там ви є – і добре. Можна подумати, кримчани знають, як функціонує Удмуртія або Башкирія, або Магадан, яку прописку вони отримують зараз. Для імперії це не має значення. І тут будуть порушені амбіції кримчан, які припускають суб’єктність. Але ніякої суб’єктності не буде в Криму», – зазначив Покальчук.

При цьому соціальний психолог впевнений, що Україна переживе втрату Криму.

«Україна, безумовно, переживе втрату Криму. Вона і згадувала про Крим тільки навесні, коли готувалася до літнього відпочинку», – сказав він, пише Соціальна країна.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області усі ...

КОМЕНТАРІ