Жорстку економію не можна застосовувати до освітян, – депутат

Жорстку економію не можна застосовувати до освітян, – депутат

03.04.14 11:41 0 688
Освітяни занепокоєнні тим, що постановою КМУ від 1 березня 2014 р. № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» планується припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників. Це призведе до порушення трудових прав працівників, які виконують додаткову роботу, не передбачену трудовим договором. Такі обмеження не відповідають вимогам Кодексу законів про працю України. Звуження трудових прав заборонено також статтею 22 Конституції України.

Освітяни пропонують вилучити пункт 12 Додатку до постанови КМУ від 1.03.2014 року №65 «Заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету». Про це на сесії обласної ради заявив голова фракції НРУ Андрій Корнат, – передає 2 квітня прес-служба ЛКО НРУ.

Зокрема депутат наголосив, що проекті неприпустимими є наміри щодо встановлення гнучкого стимулювання працівників і встановлення розміру надбавки в межах 20% педагогічним працівникам (пункт 67), виплату якої запроваджено всім педагогічним працівникам з 1 вересня 2011 року, завдячуючи активним, солідарним діям профспілок освітян.

На думку Корната, реалізація пропозиції про збільшення педагогічного навантаження вчителя загальноосвітнього навчального закладу до 24 годин на тиждень призведе до скорочення 127 тисяч учителів, чисельність яких на даний час становить 508,2 тисячі осіб, а також до зменшення заробітної плати тих вчителів, які залишаться працювати, погіршення умов їхньої праці, її інтенсифікації (пункт 3 до завдання 5).

«Вважаємо таку пропозицію безпідставною для виконання програмного завдання негайного припинення практики необґрунтованого закриття шкіл, забезпечення доступу до якісної освіти як соціального ліфту – незалежно від рівня матеріального забезпечення родин, як і пропозицію щодо збільшення педагогічного навантаження вчителя (очевидно, йдеться про керівника гуртка) позашкільного навчального закладу до 24 годин на тиждень. У разі запровадження таких норм буде звільнений з роботи кожен четвертий вчитель та керівник гуртка, внаслідок чого чисельність безробітних поповниться однією з найбільш освічених та інтелектуально розвинених категорій громадян суспільства», – зазначив Корнат.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ