У Львівській області у спеціалізованому притулку заброньовано 30 місць для дітей переселенців із Криму, які можуть залишитись без нагляду батьків

У Львівській області у спеціалізованому притулку заброньовано 30 місць для дітей переселенців із Криму, які можуть залишитись без нагляду батьків

03.04.14 13:35 0 680
Для дітей з сімей, які тимчасово проживають в Львівській області та можуть з різних причин залишились без нагляду батьків, передбачено можливість поміщення в спеціалізований Притулок для дітей служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації. З цією метою в притулку заброньовано 30 ліжко-місць. Про це повідомили в службі у справах дітей Львівської ОДА.

«Ми подбали про дітей переселенців з Криму, які можуть залишитись без нагляду батьків. Скажімо, в багатодітної мами захворіла одна дитина, вона перебуває на стаціонарному лікуванні тощо, й інші діти залишаються без нагляду. Саме для таких випадків ми передбачили місця у притулку. Тут є все необхідне, і ми в будь-який момент готові прийняти дітей, які тимчасово залишились без нагляду батьків. На щастя, таких випадків ще не було», – зазначив начальник служби у справах дітей Володимир Лис.

Окрім того, на первинному обліку в Бузькому та Дрогобицькому районах перебувають 3 дитини, які фактично проживають в Криму під опікою рідних бабусь.

«Коли почалось загострення конфлікту в Криму, ми одразу зв’язались із дітками, які перебувають у нас на первинному обліку. Оскільки їхні опікуни, рідні бабусі, запевнили, що ніякої загрози для дітей немає і їх влаштовують умови проживання в Криму, ми не бачимо потреби переселяти дітей у Львівську область. Проте служба у справах дітей постійно підтримує контакт з опікунами», – запевнив В. Лис.

Також для надання соціального супроводу багатодітним сім’ям та сім’ям, у складі яких є непрацездатні громадяни, залучено працівників територіальних центрів соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян. За такими сім’ями закріплені волонтери з числа студентської молоді та релігійних громад.

Умови перебування та вирішення проблемних питань сімей, які тимчасово переселились на територію області, перебувають на постійному контролі голови Львівської ОДА Ірини Сех.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: Правоохоронці на Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ