Львівщина може стати пілотним регіоном з реалізації міжнародного проекту протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу

Львівщина може стати пілотним регіоном з реалізації міжнародного проекту протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу

03.04.14 17:55 0 704
Проект міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «ВІЛ реформа в дії» було представлено на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех з делегацією USAID. Американську делегацію очолив директор Проекту Сем Торнквіст. Участь у зустрічі також взяли представники Міжнародного університету «Україна» (м. Київ) та Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького.

Ірина Сех окреслила іноземним гостям ситуацію щодо стану захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Зокрема, вона розповіла, що на Львівщині кількість ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД поступово зростає. «За минулий рік збільшилась кількість зареєстрованих випадків захворювань як на ВІЛ-інфекцію – на 9,4%, так і на СНІД – на 23,6 %. Інфекція найбільше вражає осіб працездатного та репродуктивного віку (25-49 років), на яку припадає 81% нових випадків зараження ВІЛ у віці 15 років і більше. Проте Львівщина за цими показниками серед інших областей не є критичною територією і за рейтинговою оцінкою посідає 17 місце», – зазначила керівник області.

Як повідомив Сем Торнквіст, проект USAID буде впроваджуватись вперше в Україні, і Львівську область обрано першим пілотним регіоном для його реалізації. «Проблема стосовно захворюваності та поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу не є такою гострою, як в інших областях, проте нас зацікавили дещо інші аспекти. Адже Львівщина традиційно є реформатором, має дуже потужний освітній та інтелектуальний потенціал, високопрофесійних фахівців. І ми переконані, що тут нам вдасться впровадити сучасну модель протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, що гарантуватиме економічну ефективність та якість надання послуг у цій сфері», – розповів він.

Зазначимо, що метою проекту є зміцнення системи охорони здоров’я України для забезпечення ефективного і сталого надання пріоритетних послуг з профілактики ВІЛ/СНІД, лікування та догляд основних груп населення з найвищим ризиком ураження.

На переконання голови облдержадміністрації Ірини Сех, цей міжнародний проект матиме вагоме значення для розвитку галузі охорони здоров’я нашого регіону та України загалом. «Проект «ВІЛ реформа в дії» дозволить технічно реалізувати Загальнодержавну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки. І ми готові співпрацювати у цьому напрямку», – додала І.Сех.

Очільниця Львівщини також запевнила гостей у всебічній підтримці та сприянні обласної державної адміністрації у реалізації проекту на території регіону.

На завершення зустрічі сторони домовились про підписання найближчим часом Меморандуму про співпрацю, що стане початком реалізації проекту USAID на Львівщині.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На тих, хто відвідає усі ...

КОМЕНТАРІ