Ірина Сех зустрілася з нідерландськими бізнесменами, які готові інвестувати в тепличне господарство Львівщини

Ірина Сех зустрілася з нідерландськими бізнесменами, які готові інвестувати в тепличне господарство Львівщини

03.04.14 16:44 0 1010
Нідерландська компанія "Галіція Грінері БВ" готова інвестувати 10,750 млн. евро для запуску нового сільськогосподарського проєкту в Буському районі. Про це йшлося на зустрічі голови Львівської ОДА свободівки Ірини Сех із головним виконавчим директором компанії Пітером де Фрейдом, а також менеджером Фонду нових ринків голландського банку FMO Стівеном Дюжверменом.

Зокрема, нідерландські інвестори розповіли, що вони тривалий час займаються розвитком тепличних господарств у Чорноморському регіоні, однак це перший проєкт, який реалізовують в Україні.

"Цей проєкт розташований на земельній ділянці у м. Буську, площу 20 гектарів. Перша фаза, над якою ми зараз працюємо, це тепличне господарство площею 6 га. На ділянці хочемо збудувати дві теплиці для вирощування перцю та помідорів площею по 2,5 га кожна, також на 1 га будуть розташовані складські приміщення. Крім того, на 4 тис. кв. метрів ми будуємо теплицю, в якій вирощуватимемо салати й різноманітну зелень", – розповів Пітер де Фрейд. Він пояснив, що компанія змушена розпочати перший етап лише з 6 гектарів, оскільки в Україні поки що немає відповідних кваліфікованих працівників, які могли би працювати в сучасних теплицях. – Тому наша компанія розробила інтенсивну схему навчання працівників, аби вони могли здобути відповідну кваліфікацію. Також на перспективу ми сподіваємося на тісну співпрацю з аграрним університетом, щоб студенти-аграрії змогли проходити практику і набиратися навичок".

Своєю чергою, голова Львівської ОДА Ірина Сех підкреслила, що дуже важливим фактором є те, що інвестиції будуть скеровані в екологічно безпечний напрямок, тому Львівська облдержадміністрація всіляко сприятиме підтримці такого інвестора. "Я буду підтримувати такі ініціативи й запрошую розвивати бізнес на взаємовигідних для всіх сторін умовах", – наголосила голова Львівської ОДА.

Також Ірина Сех відзначила, що уряд України декларує низку законодавчих змін, аби території могли самостійно визначати шлях свого розвитку та встановлює курс на дерегуляцію економіки: "Тому в нас з'являється можливість зняти багато гострих моментів у співпраці бізнесу та влади. Більше того, є ініціатива місцевої влади, щоби Львівщина була пілотним проєктом щодо дерегуляції та децентралізації державного управління. Впевнена, що це тільки сприятиме веденню успішного бізнесу як на Львівщині, так і загалом в Україні".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ