У Львівській області у Стрию за порушення правил придбання харчової добавки засуджено голову споживчого товариства

У Львівській області у Стрию за порушення правил придбання харчової добавки засуджено голову споживчого товариства

03.04.14 13:02 0 762
За порушення встановлених правил придбання та зберігання нітриту натрію засуджено 46-річну стриянку, голову споживчого товариства - одного з місцевих підприємств, яке займається виготовленням м’ясної продукції.

Минулого року співробітники Стрийського міськвідділу міліції на одному з місцевих підприємств, яке займається виготовленням ковбасної продукції, виявили факт порушення правил придбання та зберігання харчової добавки - нітриту натрію.

Так, під час огляду в складському приміщенні підприємства працівники міліції виявили та вилучили пластмасову ємність, у якій знаходилася порошкоподібна речовина білого кольору. Згідно висновку експерта у цій речовині встановлено присутність іонів натрію та нітрит-іонів, що є характерним для нітриту натрію.

Зазначимо, що нітрит натрію внесено до Переліку отруйних речовин, виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізація яких здійснюються за наявності дозволу, порядок одержання якого затверджено постановою Кабінету Міністрів України. Окрім цього, наказом Міністерства охорони здоров’я затверджено санітарні правила і норми по застосуванню харчових добавок, у тому числі й нітриту натрію.

Відтак, у ході досудового слідства було встановлено, що 46-річна мешканка міста Стрия, голова споживчого товариства, яку на підприємстві призначено відповідальною за зберігання та використання нітриту натрію, не маючи відповідного на те дозволу, придбала нітрит натрію та зберігала цю речовину для використання під час виготовлення ковбасних виробів.

Своїми діями вона вчинила кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 321 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, відпуску, обліку, перевезення, пересилання отруйних чи сильнодіючих речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

У середині лютого цього року вироком Стрийського міськрайонного суду жінку визнано винно у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що відповідно становить 850 гривень.

Днями вирок вступив у законну силу.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Великий Березний: від ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ