Філія ПАТ «ДПЗКУ» «Черняхівський елеватор» дбає про продовольчу безпеку Житомирської області

Філія ПАТ «ДПЗКУ» «Черняхівський елеватор» дбає про продовольчу безпеку Житомирської області

03.04.14 09:32 0 746
Під час робочої поїздки у Черняхівський район голова облдержадміністрації Сидір Кізін та заступник голови Ярослав Долгих зустрілися з керівництвом Філії ПАТ «ДПЗКУ» «Черняхівський елеватор». Директор Валерій Рожко розповів про роботу підприємства. Так, майновий комплекс закладу складається з комбікормового заводу, млинозаводу та елеватора. Елеватор розрахований на зберігання 48 тис. тонн зерна, а млинозавод переробляє 500 тонн сировини протягом доби. Натомість комбікормовий завод може виготовляти 160 тис. тонн гранульованих і сипучих кормів у рік, але нині він не працює.

елеватор, де знаходиться 20 тис. тонн зернових, заповнений на 50%. В основному, це зерно аграрного фонду, а саме – жито, пшениця та кукурудза. Зараз розпочнуться форвардні та спотові закупівлі зерна у сільгоспвиробників, що дозволить аграріям заробити на вирощеному врожаї. Так, 50% коштів вони зможуть отримати наперед, а решту – після завезення зерна на елеватор. Основна цільова категорія, з якою працює комбінат, – це фермерські господарства, які готові продавати свою продукцію.

Валерій Рожко звернув увагу на те, що на заводі працює 80 осіб. Середній розмір заробітної плати становить близько 1800 грн. і заборгованості по її виплаті немає. Зараз на млинозаводі вводиться третя зміна, що автоматично дозволить збільшити чисельність штату. За його словами, у квітні комбінат планує переробити 3,5 тис. тонн зерна на борошно, що сприятиме продовольчій безпеці Житомирської області.

Директор підприємства висловив сподівання, що найближчим часом вдасться знайти порозуміння та налагодити ефективну співпрацю з новим головою облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: У Києві досі лікуються ...

КОМЕНТАРІ